Nieuws

Let op! Dit artikel is al 138 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Drie tips van Lequal bij het investeren in bitcoin

Een paar jaar geleden dook tijdens het carnaval in Tilburg opeens een sticker op met als afzender de 013 Bitcoinminers. De sticker was geplakt op het beeld van de kruikenzeiker in het centrum van de stad. Een in Tilburg gevestigd limousinebedrijf vermeldt nadrukkelijk in media-uitingen dat er betaald kan worden met bitcoin. En Tilburg behoort tot de tien eerste gemeenten van ons land waar een pinautomaat voor bitcoin te vinden is. Drie signalen dat bitcoin steeds vanzelfsprekender wordt in onze lokale samenleving. Toch is investeren in bitcoin tot nu toe iets geweest waar veel mensen voor terug leken te deinzen. Nu ook grote internationale bedrijven de mogelijkheden van deze cryptomunt hebben omarmd, lijken steeds meer mensen geïnteresseerd te zijn in bitcoin. Er zomaar aan beginnen zonder enige kennis van zaken is echter geen goed idee. Wie het overweegt, doet er verstandig aan om de onderstaande drie tips ter harte te nemen.

Geschreven door en bijdrage van: Lequal

1. Waak voor de veiligheid. In principe is bitcoin een zeer veilige betaalmogelijkheid. De zwakste schakel is echter de gebruiker zelf. Helaas trekt het succes van bitcoin ook criminelen aan die het voorzien hebben op het geld van de argeloze kopers. Met gemanipuleerde software probeert men de betaaladressen ongemerkt te wijzigen, waardoor bedragen naar de verkeerde persoon worden overgeboekt. Een transactie die voltooid is, kan niet meer worden teruggedraaid. Controleer dus het adres altijd dubbel, maak geen gebruik van software waarvan de herkomst onduidelijk is en zet tegoeden bij voorkeur niet in een online wallet weg, maar schaf een offline wallet voor cryptomunten aan.

2. Zoek een betrouwbare exchange voor de handel in cryptomunten en koop bitcoin zeker niet zomaar van iedereen die een aanbod doet. Wanneer je zaken doet met een malafide partij, zul je het beloofde tegoed in veel gevallen nooit bijgeschreven zien worden en kun je dus fluiten naar je geld. Verdiep je dus altijd eerst in de achtergronden van een aanbieder. Lees reviews en raadpleeg meerdere websites om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen. Bedenk dat ook websites met reviews gemanipuleerd kunnen zijn door criminelen. Zoek dus altijd naar de meest betrouwbare informatie. Een betrouwbare exchange zou ook lage kosten in rekening moeten brengen.

3. Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Koersen van cryptomunten kunnen soms vrij grillig zijn. Via een website als CryptoTips vind je steeds de meest actuele informatie over cryptovaluta. Wie zich niet voldoende verdiept in de materie, zal zelden succes boeken.