logo

Drie zorgorganisaties sluiten zich aan bij SwitchZ

SwitchZ

Na twee succesvolle jaren van SwitchZ  hebben drie zorgorganisaties uit de regio besloten zich aan te sluiten bij deze erkende opleidingen mbo verzorgende en mbo-verpleegkunde. Zowel Woonzorgorganisatie Het Laar in Tilburg, als Park Zuiderhout in Teteringen en Schakelring uit de regio Waalwijk, Heusden, Loon op Zand en Tilburg, bieden vanaf 2020 leerwerkplekken voor de SwitchZ-studenten.

SwitchZ biedt, in samenwerking met opleidingsorganisatiebureau G&D, erkende opleidingen mbo verzorgende en mbo-verpleegkundige aan zij-instromers. Er zijn sinds de start in 2018 al 62 studenten geplaatst binnen 23 leerteams (leerwerkplekken) in de regio Hilvarenbeek – Etten-Leur – Almkerk. 4 studenten zijn reeds gediplomeerd. De studenten komen in een uitdagende werkomgeving terecht en ontvangen vanaf de start van de studie een salaris. Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van het traject middels leerwerkplekken.

Arbeidsmarktkrapte

In de huidige markt, waarin arbeidsmarktkrapte een belangrijk probleem is voor alle organisaties in de zorg, zijn initiatieven als deze belangrijk. Veel mensen willen wel in de zorg gaan werken, maar willen niet terug naar de schoolbanken. Daarom is het belangrijk dat zorgorganisaties elkaar opzoeken in dit soort samenwerkingsverbanden.

Baangarantie

Inmiddels zijn er dus zeven zorgorganisaties aangesloten bij SwitchZ. Tijdens het traject werken de studenten bij minimaal drie van deze organisaties. Studenten maken kennis met verschillende zorgvragen en kunnen daarin tot eigen keuzes komen.  Zo krijgt een student veel te zien en leert in de praktijk. Moderne leertechnieken worden gebruikt zoals e-coaching en blended learning. Bovendien krijgen de deelnemers na het behalen van het diploma een baan bij een van de aangesloten zorgorganisaties  aangeboden. Het is een flexibel leertraject op maat.