Een kijkje binnen bij… ALKU alias dé Tilburgse kozijnenfabriek

Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen bij mooie Tilburgse bedrijven? Dat kan op zaterdag 9 april tijdens de Open Bedrijven Dag. Ook de Tilburgse kozijnenfabriek ALKU opent haar deuren. Iedereen is welkom om het fabricageproces van dichtbij te zien. Lees snel verder.

De Open Bedrijven Dag is een initiatief waar verschillende bedrijven in de regio aan meedoen. Het doel: laten zien dat er op fietsafstand voldoende mooie banen zijn. Deze dag is interessant voor iedereen die zich oriënteert op een beroepskeuze of wil switchen van baan en graag in de regio wil blijven werken.

Tour door de fabriek

Tijdens Open Bedrijven Dag kun je bij ALKU meer dan enkel een kijkje achter de deuren nemen. Zo krijg je een omgekeerde tour door de fabriek. Via de personeelsingang loop je naar de kantine, waar een teamlid van het bedrijf je meeneemt voor een rondleiding. Je krijgt het volledige maakproces te zien. Van zagen en voorbewerken tot lassen en afmontage: je krijgt het allemaal te zien. De tour eindigt in het Ontdekkingscentrum. Dit is de plek waar mensen normaal gesproken binnenkomen om zich te oriënteren op kozijnen.

Unieke kozijnenfabriek

Het kijkje achter de schermen bij ALKU is een unieke kans om te zien hoe lokale vakmensen kwalitatieve kunststof kozijnen maken. Ergens anders in de provincie vind je zo’n fabriek namelijk niet. In de fabriek in Tilburg worden kozijnen gemonteerd die heel het land doorgaan. Dat gebeurt al ruim dertig jaar met ruim honderd collega’s. Ondanks de omvang van het bedrijf, is ALKU nog steeds een écht familiebedrijf.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Open Bedrijven Dag. Check dan de website van het evenement of de website van ALKU. Het bedrijf opent zaterdag 9 april tussen 10:00 – 16:00 uur de deuren om geïnteresseerden te verwelkomen.