Footy organiseert wederom een competitie in Tilburg

Doordeweeks competitievoetbal in Tilburg is ook dit seizoen weer mogelijk. Het populaire Footy komt dit seizoen wederom met een competitie naar Tilburg. De doordeweekse 7 tegen 7 competitie strijkt neer bij voetbalvereniging R.K.T.V.V.

Footy is de grootste doordeweekse voetbalcompetitie in Nederland en richt zich op personen die het heerlijk vinden om één keer per week een balletje te trappen maar niet om meerdere keren per week te moeten trainen of om elk weekend kwijt te zijn aan voetbal.

Toegankelijkheid staat voorop. Footy is bedoeld voor mensen die uit hun werk komen en vervolgens ongedwongen een potje willen voetballen. Er wordt gespeeld in kleine teams van zes of zeven spelers op halve velden.

Laagdrempelig

De competitie in Tilburg vindt plaats op het kunstgras van R.K.T.V.V., de locatie waar Footy ook vorig jaar gebruik van maakte. Voorzitster Marion de Kock is blij met de komst van Footy: “Hoe meer mensen op ons complex, hoe meer sportiviteit en gezelligheid op ons complex. Dat juichen we alleen maar toe”.

De laagdrempeligheid van Footy past dan ook uitstekend binnen het club beleid van R.K.T.V.V. “Veel mensen willen met vrienden of collega’s voetballen, maar krijgen geen volledig elftal op de been. Ook vinden velen het niet fijn om meerdere malen per week te trainen maar willen ze gewoon graag een potje voetballen. En dat kan bij Footy.” Aldus Marion de Kock.

Je kunt je inschrijven als vrienden, collega’s of studenten zonder dat je lid hoeft te zijn van de KNVB of welke organisatie dan ook.

Derde helft

Toegankelijkheid en sportiviteit staan centraal bij Footy. Omdat een derde helft daarbij niet kan ontbreken is de kantine van R.K.T.V.V. tijdens Footy avonden altijd open. Maar ook een afsluitende BBQ, teamfoto’s en prijzen moeten bijdragen aan een heerlijk ontspannen voetbalervaring.

De Footy competitie in Tilburg start op maandag 21 september en zal ongeveer 10 weken duren. Er is nog ruimte voor een paar extra teams!