Gezelligheid aan tafel met Rabo Starter van het Kwartaal: De Reis van 5

reis van 5

Een belevenis aan tafel, dat is het gezinsspel “De Reis van 5” ontwikkeld door Brenda Janssen en Merel Vingerhoets, alias Kapitein Bakboord en Kapitein Stuurboord. Op 21 juni lanceerden zij het spel met een waar piratenfeest in de Efteling. Hiermee werd hun droom om de gezelligheid aan tafel terug te brengen werkelijkheid.

Ahoy!

Merel en Brenda leerden elkaar kennen tijdens de minor Co-Design Studio. Ze werkten samen aan een studieproject dat vandaag de dag uitgegroeid is tot De Reis van 5. Een gezinsspel waarbij kinderen en ouders op ontdekkingsreis gaan en de wereld veroveren door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten. Al snel bleek dat het spel niet alleen een aanwinst is voor gezinnen met lastige eters. Ook professionals zoals diëtisten geven aan het een waardevolle tool te vinden om gezinnen nog beter te kunnen ondersteunen in hun thuissituatie. Brenda en Merel hebben het spel de afgelopen 2,5 jaar verder ontwikkeld met verschillende partners zoals het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Voedingscentrum en natuurlijk met de doelgroep: kinderen tussen de 4 en 10 jaar en hun ouders. Het spel is te koop via www.dereisvanvijf.nl en via de webshop van Het Voedingscentrum.

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk. “Merel en Brenda zijn hét voorbeeld van twee startende ondernemers met doorzettingsvermogen en passie, met dit spel kunnen ouders hun kinderen op een leuke manier gezond leren eten. Dit stimuleren wij als Rabobank natuurlijk erg graag.” aldus Paul Peeters, accountmanager MKB bij Rabobank Tilburg en omstreken.

Op rabo.nl/tilburg/startervanhetkwartaal lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.