Grote kunstgalerie met 350m2 aan eigentijdse werken van nationale en internationale artiesten opent in Tilburg

Liefhebbers van eigentijdse kunst hoeven de regio niet langer uit, want vandaag – op donderdag 14 september – opent Gallery SEB in Tilburg haar deuren. Op 350m2 tonen gerenommeerde namen en aanstormende talenten het beste van hun kunnen: kunstwerken die betoveren en beroeren en vanaf nu vrij toegankelijk zijn voor publiek.

Jarenlang zocht eigenaresse en kunstkenner Jarri Sebestik binnen en buiten de grenzen van Nederland naar de perfecte mix van grote namen en jong talent om samen te brengen in Gallery SEB. Op donderdag om 12 uur zet zij de deuren van haar galerie voor beginnende kunstkopers én ervaren verzamelaars wagenwijd open voor iedereen die wil komen kijken.

Gevestigde namen en jong talent

Gerenommeerde kunstenaars als Willem van Veldhuizen (NL), Maxim Wakultschik (D), Ger Doornink (NL) en Antoine Dufilho (FR) verbonden hun naam en hun werk aan Gallery SEB. Maar ook jonge artiesten die hard aan de weg timmeren vonden hun weg naar de grootste galerie van Tilburg. Sebestik is meer dan tevreden: “Ik vind het echt een voorrecht dat al die vooraanstaande kunstprofessionals zoveel vertrouwen in mij hebben dat ze al bij de opening onderdeel wilden zijn van Gallery SEB.”

De wereld een beetje mooier maken

Wie het industriële pand binnenstapt, wacht een unieke wereld van onderscheidende kunstobjecten, gemaakt door artiesten die precies weten hoe ze de kijker moeten raken. De ruige uitstraling van de galerie versterkt de beleving van de bezoeker. “Ik wil de wereld elke dag een beetje mooier maken,” vertelt Sebestik. “Kunst is een manier om dat te doen. Ik vind het belangrijk dat bezoekers zich welkom voelen en langskomen om zich te laten verwonderen en beroeren. Én om met elkaar in gesprek te gaan over wat ze ervaren.”

Nu open, later feest

Vanaf donderdag 14 september 12 uur zijn bezoekers meer dan welkom om binnen te lopen en het nieuwe van de galerie af te komen kijken. In het najaar volgt dan nog een feestelijke opening met een officiëler tintje.

Meer informatie

Bij Gallery SEB presenteren eigentijdse kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. Tegen het ruige decor van een industriële locatie van 350m2 komen ze in al hun diversiteit tot hun recht: gerenommeerde namen met een indrukwekkend oeuvre en jonge talenten bij wie de belofte van het werk spat.

Je vindt de kunstgalerie in Fabriek59 aan de Lovense Kanaaldijk 47-08 in Tilburg. Van maandag t/m woensdag is de galerie te bezoeken op afspraak. Donderdag t/m zondag kun je er van 12:00 – 17:00 uur terecht.