Het Tilburgse bedrijf LiveWall wint DIA Award voor campagne met Ed Sheeran

LiveWall won samen met Warner Music Benelux donderdagavond Zilver bij de uitreiking van de DIA’s (Dutch Interactive Awards). Winnende case was ‘The Equals Game’; rondom de lancering van het nieuwe album van Ed Sheeran, in de categorie ‘Campagnes’. “De campagne is op slimme inzichten uit de gaming-wereld gebaseerd en heeft daaraan waarschijnlijk zijn succes te danken.”, aldus de jury.

De DIA’s zijn prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus en werden op donderdag 2 juni uitgereikt in de Beurs van Berlage. “Voor The Equals game werden spelers uitgedaagd samen te spelen, om tracks van het nieuwe album te unlocken”, vertelt LiveWall-oprichter Frits Mahovic. “Ik ben ontzettend trots op het team en op de collega’s die deze unieke campagne hebben neergezet.”

Campagne Ed Sheeran

“De samenwerking met Warner was fantastisch”, vertelt operationeel manager Maarten van Bogaert.”Deze award is een mooie bevestiging van de kracht van gamification als engaging marketinguiting.” ‘The Equals Game’ was 1 van de 5 genomineerde cases. De game werd ingezet rondom de lancering van het nieuwe album van Ed Sheeran. De focus van de interactieve, crossmediale campagne lag vooral op talkability en community building. De drie belangrijkste doelstellingen waren engagement, het vergroten van de opt-ins, en het genereren van Buzz. Ook werd er een koppeling gemaakt met Spotify. “De jury zag hoe hier met een klein budget een vruchtbare bodem is gecreëerd voor een succesvolle album-lancering van Ed Sheeran. De doelstelling werd met 100% overschreden. Daarmee, en met een leuke presentatie, een welverdiende tweede plek.”

DIA’s

De awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Emerce organiseert dit jaarlijks samen met Dutch Digital Agencies. Alle cases worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit industrie experts. Zij beoordelen de DIA cases op concept, design en UX, resultaat en optimalisatie.

Over LiveWall

Creatief digitaal bureau LiveWall combineert tech en creativiteit. Dit doet de agency met bijvoorbeeld online ervaringen, creatieve concepten, innovatieve producten, spraakmakende campagnes en slimme apps voor internationale merken. Het team van ruim 100 medewerkers heeft een hoofdkantoor in Tilburg en Amsterdam. LiveWall is founder van Digital Solutions Group United Playgrounds en werkt o.a. voor McDonald’s, Achmea, Coca-Cola en Warner Music. Voor meer info over LiveWall kun je terecht op deze website.