In 3 maanden doorbetaald een vak leren? De ins en outs over het nieuwe opleidingstraject van Hoppenbrouwers Techniek

Opleidingstraject Hoppenbrouwers

Misschien heb je nu een baan, maar zit je niet op je plek. Of je werkt in een branche die eigenlijk toch niet helemaal jouw ding is. Of ben jij een jong talent dat niet jarenlang in de schoolbank wil zitten? Dan hebben wij een tip voor je! Hoppenbrouwers Techniek start in januari met een opleidingstraject van 3 maanden waarin jij – terwijl je salaris ontvangt – het technische vak kunt aanleren. Lees snel verder. 

Dit vernieuwde opleidingstraject van Hoppenbrouwers is perfect voor iedereen die interesse heeft in een technische baan. Binnen no-time word je opgeleid tot installatiemedewerk(st)er. Een vooropleiding is niet nodig, een fijne dosis motivatie en klantgerichtheid is daarentegen meer dan welkom.

In drie maanden klaargestoomd voor een nieuw beroep

Klinkt dit als muziek in je oren? Dan vertellen we je graag wat meer over dit opleidingstraject. In 3 maanden tijd word je klaargestoomd om als installatiemedewerk(st)er bij particulieren aan de slag te gaan. “Dit is ook uniek voor Hoppenbrouwers, want we doen al heel veel aan omscholing. Maar nu kun je al in zo’n korte tijd aan de slag. Met onze Academy verlagen we de drempel om aan de slag te gaan in de techniek,” legt clusterleider Tim van der Meer uit.

Je gaat theorielessen volgen over het product wat je straks – als je de opleiding succesvol afrondt – bij mensen thuis gaat installeren. In eerste instantie zijn dat cv-ketels. Geen kennis over cv-ketels? Geen zorgen! Van veiligheidsvoorschriften tot het plaatsen van een cv-ketel aan de muur: letterlijk alles word jou geleerd in deze stoomcursus.

Teamwork

Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de praktijk; oefenen, oefenen, oefenen! Een groot deel van de opleiding bestaat uit het ontwikkelen van soft skills. Als het visitekaartje van Hoppenbrouwers heb jij een belangrijke rol op het gebied van service. Ook teambuilding speelt een belangrijke rol in het opleidingstraject en later in je werk. “In je eentje kan je geen ketel ophangen, je bent dus altijd met zijn tweeën en dat maakt dat teamwork heel belangrijk is. Je kan van elkaar leren, op elkaar bouwen en elkaar helpen als het even niet lukt. Wij geloven namelijk dat je samen het verst komt,” aldus Tim. Tot slot nog een fijne bijkomstigheid: je schooldagen worden gewoon doorbetaald.

De voordelen van deze verkorte opleiding op een rijtje:

 • Leer binnen 3 maanden een vak.
 • Je kunt direct aan de slag.
 • Mogelijkheid om je kennis te blijven verbreden.
 • Je krijgt coaching op je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je wordt tijdens de opleiding uitbetaald.
 • Je hebt uitzicht op een vast contract.
 • Aan de slag in een super hecht team.

Zo ziet je werkdag eruit

Na 3 maanden ben je helemaal klaar voor een fulltime job als installatiemedewerk(st)e. Maar hoe zien je werkdagen er dan uit? Samen met je collega ga je op pad. Om 08:00 uur bel je aan bij de eerste klant. Je komt binnen, stelt je netjes voor en legt uit wat je gaat doen. De klant wijst je waar de oude cv-ketel hangt, die jullie gaan demonteren. Vervolgens monteren jullie de nieuwe cv-ketel zoals je dat geleerd hebt tijdens de opleiding. Je doet de nodige controles. Alles goed? Je laat de werkplek netjes achter. Vervolgens leg je de klant uit wat de werking is van de ketel, hoe de service geregeld is en zorg je voordat je weggaat voor een glimlach op het gezicht van de klant. Na de lunch sta je om 13:00 uur bij de volgende klant. Elke klant en werkplek is anders; daar word jij juist blij van. Na een tweede tevreden klant ga jij met een voldaan gevoel naar huis.

Aanmelden voor deze verkorte opleiding

Hoppenbrouwers Techniek heeft plek voor minimaal tien gemotiveerde mensen die zo’n opleiding graag willen doen. Heb/ben jij:

 • Affiniteit met techniek: je vindt het leuk om met je handen te werken.
 • Super gemotiveerd: je hebt zin om aan de slag te gaan en nieuwe dingen te leren.
 • Oplossingsgericht: jij komt voor iedere situatie wel met een passende oplossing.
 • Klantvriendelijk: dat ene stapje extra is voor jou geen probleem.
 • Een teamplayer: waarom moeilijk doen als het samen kan.
 • Winnaarsmentaliteit: je gaat alleen voor het beste.

Meer weten of direct aanmelden? Check dan deze link. De opleiding start op 10 januari 2022.