Leerlingen Onderwijscentrum Leijpark overhandigen cheque aan Muziekids Studio in ETZ

Muziekids

Leerlingen van Onderwijscentrum Leijpark hebben een cheque overhandigd aan de Muziekids Studio in ETZ Elisabeth. Enkele grote bedrijven hebben spullen gedoneerd en de leerlingen hebben die vervolgens op hun school en online verkocht. In totaal hebben zij hiermee 350 euro opgehaald. “Dankzij dit soort donaties kunnen we ons werk blijven doen. We zijn hier dus enorm blij mee,” aldus studioleider John Verbunt.

De vmbo-leerlingen kregen bij het vak ondernemen de examenopdracht een pop-up store te bedenken en te regelen. Met ondersteuning van de leerkrachten hebben ze zich vervolgens gebogen over de inkoop, verkoop, administratie, marketing, magazijn en huisvesting. Het originele plan was om de tijdelijke winkel in de centrale hal van het ziekenhuis te plaatsen. Helaas kon dit vanwege corona niet doorgaan. De studenten vonden al gauw een alternatief. “Ze hebben de spullen op school aangeboden en ik heb zelf ook nog het een of ander verkocht. Ik ben drie uur bezig geweest met tikkies versturen,” lacht Tessa Otten, docent economie en ondernemen.

Groot succes

In samenwerking met andere OCL leerlingen van het keuzevak 3D-vormgeving zijn er sleutelhangers en boekenleggers geprint om ook te verkopen. Het meest trots zijn de leerlingen David en Cevin over de samenwerking met de grote bedrijven. “We hebben echt veel spullen gekregen om te verkopen van Jumbo, BCC, Intertoys en Van Asten BabySuperstore. Van badeendjes tot gevulde broodtrommels. We hebben helemaal geen kosten gehad aan de inkoop, waardoor alles winst is! We hebben zelfs met de afdeling Groen van onze opleiding geregeld dat we geraniums weg konden geven als mensen voor een bepaald bedrag iets kochten. Het was echt een succes,” vertelt Cevin.

Muziekids Studio

Omdat de studenten veel affiniteit hebben met de Muziekids Studio was dit voor hun de beste bestemming voor de opbrengst. “Sommigen komen hier weleens om muziek te maken en halen hier heel veel uit. Ze vinden het dan ook erg belangrijk dat alle kinderen die in het ziekenhuis liggen ondanks hun ziekte op deze manier toch plezier hebben,” legt Tessa uit. Samen met haar collega Liselotte Twilt heeft zij de leerlingen begeleid en ondersteund.

“We hebben geleerd om goed contact met klanten te hebben en dat het stiekem veel moeite is om te regelen. We hebben wel wat tegenslagen gehad maar ondanks dat is het resultaat echt super,” vertelt David. Ze zijn natuurlijk ook erg blij dat ze het vak succesvol hebben afgerond.