Liefdesmuren Korvel en Besterd vanaf Valentijnsdag officieel open

Liefdesmuur

“Mensen hebben nog steeds de gewoonte om negatieve muren te bouwen.” Tilburger Peerke ijvert al jaren voor meer positiviteit, lief zijn voor elkaar en dat ook uitdragen. In 2016 stond hij zelf met de verfroller de eerste liefdesmuur in Tilburg van krijtverf te voorzien. Zodat alle voorbijgangers hun hartenkreten neer konden kalken. En dat deden ze! Hoog tijd dus om ook dit jaar de muren op de winkellinten Korvel en Besterd neer te zetten.

Vrijdag 14 februari opent Ferry van der Zaande om 13.00 uur de muur op de kruising Korvelseweg en de Korveldwarsstraat in Tilburg. De andere muur bevindt zich op de Besterdring 147.

Valentijnsboodschap

De liefdesmuur is een zwart geschilderde bouwschutting waar bakjes met gekleurde krijtjes op gemonteerd zijn. Elke voorbijganger kan spontaan een Valentijnsboodschap opschrijven. Ook dit jaar staan er weer twee muren in Tilburg. De muren zijn inmiddels een traditie waarbij honderden Tilburgers hun liefde verspreidden. In 2017 opende Kenny B. de muur en krijtte zijn boodschap: ‘We zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig’.

Lief zijn voor elkaar

Peerke, het Meubelmeneerke, Hessels is een begrip in Tilburg en ver daarbuiten. Die zich al jaren onvermoeibaar en vrijwillig inzet voor een mooiere stad, in allerlei opzichten. Met zijn creatieve manier van denken en zijn praktische input, weet hij als geen ander mensen aan zich te binden en initiatieven tot uitvoering te brengen. Met een verfroller in de hand een bouwschutting omtoveren tot liefdesmuur. Tuurlijk doet hij dat even, want Peerke kan er niet tegen als mensen buitengesloten worden. Peerke: “We moeten het hele jaar door lief voor elkaar zijn, maar de Valentijnsperiode is een mooi moment om daar aandacht voor te vragen.”