Lucas Andersen naar Willem II, Frenkie de Jong naar Ajax

willem II

Lucas Andersen komt op huurbasis naar Willem II. De 20-jarige Deens international van Ajax kan a.s. vrijdag al in actie komen. Frenkie de Jong (18) bewandelt de omgekeerde weg en tekent een vierjarig contract in Amsterdam. De talentvolle middenvelder wordt door Ajax nog wel een jaar in Tilburg gestald.

Andersen

Technisch manager Carlos Aalbers: ‘Lucas Andersen is een aanvallend ingestelde speler die op meerdere posities kan spelen. Dit biedt ons binnen de selectie weer meerdere mogelijkheden. Frenkie de Jong is een groot talent, voor wie het goed is dat hij zich nog een jaar in een vertrouwde omgeving verder ontwikkelt bij Willem II.’

Andersen maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor de Deense club Aalborg BK. Anderhalf jaar later werd hij door Ajax gekocht, waar hij ruim 50 wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Hij doorliep alle nationale jeugdselecties en speelde twee interlands voor Denemarken.

Ben jij er ook bij?

Frenkie de Jong is er komend seizoen bij, Lucas Andersen ook, nu jij nog! Bestel snel je SeizoenClubCard en ben er vrijdag tegen NEC al bij.