Marketing stagiaire Allaya komt op voor eenzame ouderen, ”het is een klein gebaar, maar kan een grote impact maken!”

Eenzaamheid onder ouderen is door corona enorm toegenomen. Daarom vond Allaya, marketingstagiaire bij Mercure Hotel Tilburg Centrum en IBIS Tilburg, dat het tijd was om extra aandacht aan hen te besteden. Samen met haar stagebegeleidster zette ze een actie op touw waarbij de samenwerking met Stichting Met Je Hart Tilburg werd opgezocht. Van 2 tot en met 20 december kun je bij de hotels een kaartje schrijven voor eenzame ouderen. Niemand mag zich eenzaam voelen tijdens Kerstmis!

Stichting Met Je Hart

Eenzaamheid onder ouderen is al langere tijd een probleem. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is dit helaas verder toegenomen. Gelukkig zijn er organisaties als Stichting Met Je Hart die zich inzetten in de strijd tegen eenzaamheid. Dit doet de stichting al sinds 2014 in voor de ouderen in Tilburg. Dit doen ze door waardevolle terugkerende ontmoeting te organiseren en door anderen te inspireren om in actie komen. Daarnaast vragen ze extra aandacht voor deze groep tijdens de feestdagen met hun EET met je hart-campagne, waarbij gasten van restaurants gevraagd wordt om een vrijwillige bijdrage van 1 euro te doneren. Deze donaties komen volledig ten goede aan ontmoetingen voor de ouderen in Tilburg. Een klein gebaar net een grote impact, zowel Mercure Hotel Tilburg Centrum als IBIS Tilburg doen al jaren mee met de EET met je hart campagne.

Door de toenemende onzekerheid rondom de coronamaatregelen richting de feestdagen, besloten zij een extra actie op te tuigen. Allaya (20), marketing & communicatie stagiaire, moest een evenement organiseren voor haar opleiding. In samenspraak met haar stagebegeleider, Sharon Damen, wist ze direct dat dit project een positieve bijdrage moest leveren aan een maatschappelijk probleem: eenzaamheid onder ouderen. Samen met haar stagebegeleider Sharon Damen (25) organiseerde ze een hartverwarmende actie voor ouderen voor Kerstmis. Samen activeren ze zowel gasten van beide hotels als passanten om een kaartje te schrijven voor eenzame ouderen. “Het is een klein gebaar, maar kan een grote impact maken,” zegt Allaya. Daarop vult Sharon aan: “Vanuit Mercure Hotel Tilburg Centrum en IBIS Tilburg vinden we het ontzettend belangrijk om te investeren in de binding met (inwoners van) de stad Tilburg. Deze actie haakt daar goed op in: op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen in de strijd tegen eenzaamheid en hopen we anderen te enthousiasmeren om deel te nemen,” aldus Sharon.

Draag je ook je steentje bij?

Je wordt van harte uitgenodigd om tussen 2 en 20 december een kaartje voor ouderen in Tilburg te schrijven. Bij beide hotels zijn speciale hoekjes ingericht waar alle kaarten en pennen klaarliggen. Op 20 december worden alle kaarten verzameld en afgeleverd bij Stichting Met Je Hart Tilburg. Zij zorgen er vervolgens voor dat deze kaarten op de juiste plek terechtkomen rond de kerstdagen. Samen tegen eenzaamheid!

Voor meer info over deze actie bezoek je gemakkelijk de website.

Over Mercure Hotel Tilburg Centrum

Midden in het bruisende hart van Tilburg, op minder dan 10 minuten lopen van het Centraal Station, vindt u Mercure Hotel Tilburg Centrum. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en luxe  ingericht. Het hotel is met de auto uitstekend bereikbaar en parkeren kan naast de deur in Parkeergarage Heuvelpoort.