Met het project ‘Minute Movies’ zoekt Cinecitta talentvolle (onontdekte) filmmakers

Cinecitta

Bioscoop Cinecitta in Tilburg lanceert een tof project: Minute Movies. Dit project is een zoektocht naar (nog onontdekte) filmmakers, die de potentie hebben om te behoren tot het voorprogramma van Oscarwinnaars als ‘Another Round’ en ‘Nomadland’. Vanaf 17 mei wordt Minute Movies officieel gelanceerd en kan iedereen meedoen aan de uitdaging.

Vanaf dat moment zal er iedere maand een uitdaging uitgezet worden waarbij creatievelingen de kans krijgen om, binnen een maand, een korte film te maken van maximaal 1 minuut (met een marge van 20 seconden). Er is al een succesvolle pilot gedraaid met het ROC Tilburg. De leerlingen kregen destijds de opdracht om een korte film te maken over de avondklok. Matthijs Welmers won deze pilot met zijn video over de avondklok.

Project Minute Movies

Actuele thema’s

Iedere maand wordt er een actueel thema aan de uitdaging gekoppeld. Het doel daarvan is om zo dicht mogelijk tegen het nieuws aan te zitten en potentiële filmmakers te stimuleren om films te maken over onderwerpen die op dat moment wringen en schuren in de maatschappij. Het actuele thema van de eerste Minute Movies uitdaging is ‘vrijheid’. Mei is een maand waarbij stil gestaan wordt bij het thema vrijheid, maar wat is vrijheid nu precies? Zeker in deze coronatijd heeft die vraag voor veel wrijving en discussie in de maatschappij gezorgd. Want is vrijheid simpelweg een land zonder oorlog of is het veel meer dan dat? Is het bijvoorbeeld ook de volledige vrijheid van meningsuiting en zijn we anno 2021 nog wel zo vrij met alle coronamaatregelen?

Beloning

Iedere maker is vrij om dit thema aan te vliegen op zijn eigen en unieke manier. Cinecitta zal de winnende film een maand lang, voor iedere hoofdfilm, in de grote zaal vertonen. Het kan zomaar zijn dat de film als voorprogramma draait voor de Oscarwinnaars van dit jaar! Aan het einde van het jaar zal er tevens een jaarwinnaar worden gekozen. De jaarwinnaar zal een geldprijs van € 500,- winnen.

Meer informatie? Check dan de website van Cinecitta.