Next Level ICT-dienstverlener Tredion vestigt zich in Tilburg: ‘De Spoorzone wordt het innovatie- en datagebied van Tilburg’

Luuk Tredion

Het bedrijf Tredion bestaat ruim 22 jaar, heeft het hoofdkantoor in Gorinchem gevestigd en heeft een ‘hub’ in Rotterdam. Tilburger Luuk Vaessen (31) zag zijn stad Tilburg de afgelopen jaren zo gigantisch ontwikkelen, dat hij vond dat Tredion ook hier een vestiging moest openen. Inmiddels hebben ze dan ook een ‘hub’ betrokken en een strategisch partnership aangegaan met Station88 in de bruisende Spoorzone. Tijd om een kijkje te nemen en het gesprek aan te gaan met de trotse Tilburger.

Hoewel Luuk oorspronkelijk uit Middelburg komt, voelt hij zich inmiddels een échte Tilburger. Voor zijn studie bedrijfseconomie kwam hij naar Tilburg. Hij werd er zowel verliefd op zijn vriendin als op de stad en dus bleef hij plakken. “Tilburg is echt gaan bruisen. Het is een ondernemende stad die voor ieder wat wils heeft te bieden. En daar wil je gewoon bij horen.”

Erbij horen: dat doet het bedrijf Tredion al in de regio Gorinchem. Als je daar in de omgeving termen als ‘innovatie’, ‘ICT’ of ‘data’ opgooit, zullen mensen direct aan Tredion refereren. Dat wil Luuk met het bedrijf ook in Tilburg bereiken. Maar wat doet Tredion eigenlijk precies? “Wij zijn een Next Level ICT-dienstverlener en leveren complete kantoorautomatisering. Dat betekent dat wij de automatisering en ICT-processen voor bedrijven uit handen nemen. Voor bedrijven is het namelijk lang niet altijd efficiënt of haalbaar om een ICT-afdeling op te tuigen. In principe zijn wij de externe ICT-afdeling voor al onze klanten. Deze klanten hebben altijd een vast contactpersoon bij ons en problemen worden direct opgelost.”

Next Level ICT-partner

Tredion richt zich op MKB-bedrijven met 2 tot 500 werkplekken. En dus is het klantenbestand heel divers. “We hebben veel klanten in de advocatuur, medische wereld en kinderopvang. Eigenlijk hebben we in iedere branche wel klanten. We bieden voor ieder bedrijf passende ICT-oplossingen aan.”

Tredion onderscheidt zich van andere dienstverleners doordat ze zich al tien jaar richten op (cyber) security. “Daar plukken we nog steeds de vruchten van. Het is ook enorm belangrijk dat je als bedrijf niet vatbaar bent voor hackers. Wij leveren 24/7 bewaking en als we iets verdachts zien, grijpen we meteen in.” Luuk geeft aan dat ze er ook voor zorgen dat medewerkers van hun klanten bewust omgaan met verschillende netwerken en online diensten. “De medewerkers van bedrijven zijn vaak het uitdagende punt van een bedrijf. Zij hoeven maar één verkeerd linkje aan te klikken en er kunnen gigantische problemen ontstaan. Daar zijn veel bedrijven zich te weinig van bewust. Je kunt je systeem wel zo goed beveiligen, maar je moet je werknemers hierin meenemen. Zie je bedrijf als een kasteel. Je kunt daar een grote veiligheidsmuur omheen bouwen. Daarna een gracht graven en er vervolgens bewakers voor zetten. Maar als de lakei zelf de poort open laat staan, hebben die andere maatregelen weinig zin meer.”

“We leveren toffe technologische oplossingen maar het is bewezen dat bedrijven slechts een heel beperkt onderdeel van de mogelijkheden gebruiken. Met onze adoptie afdelingen zorgen wij dat bedrijven en hun medewerkers de mogelijkheden beter kunnen gebruiken in hun (dagelijkse) werkzaamheden. Essentieel voor de productiviteit van jouw bedrijf.” Luuk vertelt verder. “Veel van onze klanten merken dat goed personeel schaars is. Door adoptie kunnen bedrijven tot 20% efficiënter werken en dat kunnen we bewijzen.”

Luuk Tredion

Dichtbij talent zitten

Buiten het feit dat Tredion zich in Tilburg is gaan vestigen om Tilburgse ondernemingen te helpen en inspireren, hebben ze nog een veel belangrijker argument om in onze stad te openen. “Wij willen dichtbij talent zijn. De ICT’ers van de toekomst willen wij nu al aan ons kunnen binden. Dat kan in Tilburg perfect. Je hebt hier een hbo-opleiding ICT en de universiteit. Maar we willen ook steeds meer samen gaan werken met mbo-instellingen. Ik vind namelijk dat dit nog een ondergeschoven kindje is, maar daar loopt zoveel talent rond.”

Het is niet voor niks dat Tredion is gevestigd in Station88 in de Spoorzone. “Dit wordt echt dé plek op het gebied van innovatie, technologie en data. Met het Mindlabs dat zich hier gaat vestigen en de verbindende rol van Station88. Wij voelen als Tredion zijnde dat we hier vroeg bij moeten zijn om daar straks de vruchten van te plukken.”

Bedrijven klaarmaken voor de toekomst

De lijfspreuk van Tredion is: ‘Wij zorgen dat je altijd klaar bent voor de toekomst’. En dus zorgen ze ervoor dat je als bedrijf zijnde altijd klaar bent voor de toekomst in heel je bedrijfsvoering. Buiten de diensten die ze leveren met hun bedrijf, geven ze ook inspiratiesessies op het hoofdkantoor van Microsoft waar ze partner van zijn. Die inspiratiesessies willen ze ook in Tilburg gaan geven. “We zijn strategisch partner van Station88 en daar zijn we erg trots op. We willen dan ook inspiratiesessies op directieniveau gaan geven om Tilburgse bedrijven meer te vertellen over de technologie van nu en die van de toekomst. En nog belangrijker: om ervoor te zorgen dat ondernemers klaar zijn voor de toekomst door concrete ICT-oplossingen te bieden.”

Luuk geeft een voorbeeld. “Stel er is een klant die veel op booreilanden werkt. Steeds als er op dat booreiland iets misgaat, moet er een dure senior medewerker die kant op. Wij kunnen er met hololenzen voor zorgen dat deze medewerker vanuit thuis de medewerkers op het booreiland kan instrueren. Zo hoeft hij niet die kant op en wordt het probleem opgelost. Oftewel: technologie kan voor veel bedrijven een hoop oplossen, maar daar zijn ze vaak niet van op de hoogte. De taak aan ons om ervoor te zorgen bedrijven erachter komen wat voor impact technologie, data en ICT kan hebben op hun onderneming.”

Op zoek naar ras-Tilburgers

Luuk is voor Tredion in Tilburg nog op zoek naar een ICT-adviseur. Als adviseur van Tredion ben je continu in gesprek met bestaande en nieuwe klanten om hen op de hoogte te houden wat er allemaal mogelijk is op het gebied van ICT. Luuk wil graag Tilburgers aannemen. “Zij staan midden in de stad, weten wat er speelt, kennen de cultuur en dat vind ik belangrijk. Hier worden deals gesloten aan de bar met een biertje, dat is wel een stuk anders dan in de Randstad.”

Tredion heeft dan ook een ambitieuze doelstelling: Tilburgs talent behouden voor de stad. “Ik vind dat er geen redenen zijn om hier te studeren en vervolgens de stad te verlaten om in de Randstad te gaan werken. Je kunt hier een prachtige carrière opbouwen. Er zijn zoveel mooie bedrijven in de regio gevestigd. Ik wil mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat Tilburgs talent zich in de regio kan blijven ontwikkelen.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over Tredion? Bezoek dan vooral de website. Wil jij solliciteren bij Tredion en ben je de ICT-adviseur die ze zoeken? Check deze vacature en solliciteer direct.