Nieuw in Kruikenstad 2010

Klik hier voor alle foto's van Carnaval 2009 >>>

Gelukkig zijn er weer vele nieuwe verenigingen die het komende jaar Kruikenstad op stelten gaan zetten. In deze klepkraant vindt u ze allemaal op een rij. De samenstelling van de nieuwe verenigingen verschilt enorm. Van jarenlange carnavalsvierders die nu eindelijk eens een vereniging oprichten, tot oude bekenden uit andere verenigingen die een nieuwe start maken, maar één ding is duidelijk: deze nieuwe verenigingen gaan het komende seizoen ongelofelijk veel plezier maken!
     
C.V. De Lesbrie's:
Deze club jonge meiden trekt al een tijdje flink de aandacht met hun kaasmeisjesoutfits en hun prachtige mascotte die van hand tot hand gaat in vele kroegen. De naam is, hoe kan het ook anders, ontstaan tijdens een avondje stappen.

C.V. Daor Zen Ze Weer-ga-loos:
Aangezien hun mannen niet zo veel met carnaval hadden en ze altijd met de dames alleen aan de  zwier gingen,  werd Daor Zen Ze Weer-ga-loos opgericht. De naam was snel bedacht, met zoveel dames bij elkaar. Dit carnavalsjaar zijn ze met 11 dames sterk.

 C.V. De Kwatsaajer:
Een groep vrienden die elkaar kennen van de Scouting Groenewoud zullen vanaf dit jaar als CV De Kwatsaajer Kruikenstad onveilig gaan maken. Ze deden de afgelopen 10 jaar al mee aan de opstoet.

C.V. Eend That Funny:
Eend That Funny is opgericht ter ere van de 44e verjaardag van de Carnavalsstichting Tilburg. 44 eendjes in de optocht, omdat 44 maal een(d), 44 is.Eend That Funny zal snel uitgroeien tot één van de grootste carnavalsverenigingen van Tilburg.

C.V. De Oktoberfusten:
Het ons kent ons verhaal gaat niet op voor CV De Oktoberfusten. Vele hebben van ze gehoord, maar niemand mag weten wie er lid zijn van deze vereniging. Gelukkig werd er voor deze Klèpkraant een uitzondering gemaakt.

Proost:
Toen na vorig jaar Zuma en Ober Elf ophielden te bestaan, is carnavalsorkest PROOST! opgericht.  “Je proost eigenlijk altijd op goede
dingen”

Voor de leden van de nieuwe vereningen zal op donderdag 10 december vanaf 21.00 uur in Café Philip een introductiebijeenkomst worden gehouden, waar wordt uitgelegd wat de Carnavalsstichting Tilburg allemaal doet. Leden van verenigingen die al wat langer aangesloten zijn en een opfriscursus willen hebben, zijn natuurlijk ook van harte welkom!