Nieuwe duurzame Tilburgse carnavalskiel nu online te bestellen

duurzame carnavalskiel

Echte kruiken en kruikinnen lopen tijdens carnaval natuurlijk rond in een kiel. Oftewel een blauwe werkjas met daarop de leukste emblemen en daarover de officiële kruikensjaal. Zo ook Joris van Riel van Stichting Textilium Tilburg. Hij had alleen nog wel een wens: een 100% duurzame carnavalskiel. Deze wens is nu werkelijkheid geworden en de duurzame kruikenkiel is inmiddels online te bestellen.

In samenwerking met de carnavalsstichting

Om de duurzame kruikenkiel te verwezenlijken, kreeg Joris hulp van Dutsch Workwear die de productie en logistiek voor haar rekening nam. Het resultaat is een kiel die bestaat uit 100% organisch katoen met recyclede PET-knopen. Van de kleur tot de knopen en van de kraag tot de stiksels: de kiel is duurzaam en zoals een échte kiel betaamd ijzersterk. De kiel is gemaakt in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg.

Joris is trots dat zijn duurzame kiel nu eindelijk op de markt is. “We zijn een textielstad en dat zullen we altijd blijven. Met ons festival Textilium Futura laten we graag de volledige textielindustrie en haar toekomst zien. We maken van onze stad het podium voor de meest vervuilende industrie en haar stappen naar duurzaamheid. Want: ook in de textiel wordt flink verduurzaamd. Maar uiteindelijk moeten we bij onszelf beginnen. Dus niet zomaar kopen om te kopen en bewuste afwegingen maken. Een eerste stap in de richting is om producten dichtbij huis duurzamer te maken. Daar is de kruikenkiel een voorbeeld van.”

Duurzame kiel nu te pre-orderen

Wil jij nou zo’n duurzame ecologische kruikenkiel? Je kunt de eerste 111 special editions nu bestellen via een pre-order. Deze kielen worden voorzien van een gouden tag met het nummer dat je hebt gekocht. Let op: het zijn er maar 111. Dus ben er snel bij want op is op. De kiel kost €49,95.