Nieuwe woontoren en -complex aan de Piushaven: Spinaker

Spinaker

Tilburg krijgt er een nieuwe woontoren bij! Op het terrein van de voormalige Stadstuinderij aan de Piushaven wordt wooncomplex ‘Spinaker’ gebouwd. Er worden koopappartementen, zorgappartementen en stadswoningen gerealiseerd. De verkoop start nog dit jaar en de bouw start volgens de prognose in het derde kwartaal van 2023. Lees snel verder.  

Het gebied rondom de Piushaven heeft zich door de jaren heen getransformeerd van industriële goederenhaven tot hippe hotspot vol leuke restaurants, sfeervolle terrassen en fraaie boetieks en conceptstores. Het bruist op de kades, het water en de pier, waardoor het een geliefde plek voor menig Tilburger is geworden. De Piushaven wordt ook wel met trots de boulevard van Tilburg genoemd.

Verschillende woontypen

Wooncomplex Spinaker is een van de nieuwste ontwikkelingen in de Piushaven in Tilburg. Het plan omvat een mix van verschillende woningtypen: stadswoningen in twee varianten (park- en havenwoningen), twee vrije kavels en ook een diversiteit aan appartementen met verschillende kwaliteiten. Daarnaast worden er zorgappartementen voor De Wever gerealiseerd. Er wordt op dit moment volop gewerkt aan de voorbereiding, de daadwerkelijke bouw moet nog beginnen.

Toplocatie

Spinaker ligt op een toplocatie: op loopafstand van het levendige centrum en vlakbij prachtige natuurgebieden, zoals De Moerenburg en de iets verder gelegen Hilvarenbeekse bossen. Rust van de natuur, ruis van de stad en reuring van de stedelingen: het is de combinatie die Spinaker zo uniek maakt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen rondom het wooncomplex op de website of de Instagrampagina van Spinaker.