Online marketing voor ondernemers in Tilburg noodzakelijk

Waarom is digitaal winkelen zo dominant geworden? Simpelweg, vanwege de groei en bekendheid van internet. Het aantal internetgebruikers in 2009 was ongeveer 1,7 miljard, dat aantal steeg tot 4,13 miljard in 2019. Om het in perspectief te plaatsen: dat is een toename van het internetgebruik met meer dan 142,9% in de afgelopen 10 jaar. Dat geldt ook voor de inwoners van Tilburg.

Er waren in 2020 wereldwijd meer dan 4,33 miljard actieve internetgebruikers. Dat is ongeveer 55% van de totale bevolking. Op dit moment is een online aanwezigheid essentieel voor elk merk, winkel of bedrijf dat op zoek is naar voortdurende groei. Consumenten verwachten het nu en vertrouwen erop; Dus het hebben van een website, een digitale advertentiestrategie of zelfs alleen een profiel op sociale media maakt voor huidige en toekomstige consumenten in Tilburg duidelijk dat uw merk legitiem is.

Maar online marketing is er niet alleen om mensen te overtuigen dat u bestaat; ze helpen je te experimenteren, nieuwe tactieken te ontdekken en brengen je dichter bij het bereiken van uw doelen.

Begin met een online marketingplan

Een marketingstrategie combineert alle aspecten van de customer journey en geeft zichtbaarheid aan elke afdeling. Hierdoor kan jouw organisatie zich concentreren op de beschikbare middelen en een manier bedenken om deze zo goed mogelijk te gebruiken om verkoop te genereren en het concurrentievoordeel te vergroten.

In een omgeving die onderhevig is aan frequente en onvoorspelbare veranderingen, vraagt je jezelf misschien af: waarom zouden we zoveel energie moeten steken in het ontwikkelen van een langetermijnstrategie die waarschijnlijk toch moet worden aangepast?

Welnu, het antwoord daarop is: zonder een strategie heb je geen manier om te meten.

Blijf continu analyseren

Een SWOT analyse is een eenvoudige maar krachtige techniek die wereldwijd door bedrijven wordt gebruikt om de huidige positie te beoordelen en aan te passen voordat je je strategie afrondt.

SWOT staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities, and Threats. Deze gevestigde analysemethode is de belangrijkste manier waarop je jezelf kan positioneren en bepalen in hoeverre jouw visie en doelen kloppen. Je sterke en zwakke punten verwijzen naar de interne aspecten van je bedrijf, die in wezen de dingen zijn waarover je controle hebt. Terwijl kansen en bedreigingen over het algemeen externe elementen zijn waar je geen controle over hebt, zoals de acties van je concurrenten of de toestand van de bredere algehele markt. Een SWOT analyse kan voor allerlei verschillende dingen worden gebruikt, zoals een marketing project, een verkoopcampagne, een nieuwe businesscase of zelfs het vernieuwen van je merk.

Een SWOT analyse biedt zakelijke inzichten die zich richten op zowel interne als externe beïnvloedende factoren. Door dit soort analyses uit te voeren, vergroot je je kansen op succes en verkleint  de kans op mislukking.

Bedien je publiek

Elke fase van de customer journey vereist een andere benadering van jou als je je klanten soepel door de trechter wilt leiden. Het laatste dat je wilt, is iemand op het verkeerde moment het verkeerde bericht sturen.

Het is belangrijk op te merken dat de verkooptrechter of het traject van de koper geen standaardmodel is. Het varieert enorm van merk tot merk en er is geen enkele overeengekomen versie van de trechter. Sommige hebben meer fasen dan andere en geven elke fase een andere naam, maar het algemene idee blijft hetzelfde. En dat overkoepelende idee is om jouw publiek te voorzien van marketing inhoud die actueel, gericht en relevant is.

Wordt online bekend

De digitalisering van de meeste bedrijven en het aantal huidige consumenten en potentiële klanten dat nu online aankopen doet, geeft aan dat online zakendoen populair is. Om hieraan mee te doen dien je bekendheid te genereren. Betaalde digitale advertenties opzetten kan hierbij helpen en hebben op online marketinggebied een grote vlucht genomen. Dat kan bijvoorbeeld via native advertising.

Native advertising is een vorm van betaalde, digitale reclame waarbij jouw advertentie zelf is ingebed in de inhoud en aansluit bij het ontwerp van de pagina waarop deze staat. Het doel van native advertising is om er echt uit te zien als natuurlijke inhoud en zo niet-opdringerig mogelijk te zijn, terwijl de consument toch wordt verleid.

Onderzoek toont aan dat de gemiddelde CTR (click-through-rate) voor native-advertenties tussen 0,8% en 1% ligt, dat is meer dan 50% hoger dan de gemiddelde CTR voor standaard display-advertenties. Veel native advertising is gebaseerd op remarketing, wat een van de redenen is waarom ze meer interactie zien dan display-advertenties: ze zijn relevant. Deze manier van marketing zal jouw potentiële publiek verleiden en je huidige, loyale klanten doen behouden.