Onveilige seks gehad? Laat je 18 september gratis testen in Tilburg

Ben je 24 jaar of jonger? En heb je in de vakantie of tijdens de introductie seks gehad zonder condoom? Ben je bang voor een soa? Blijf niet langer met je twijfels rondlopen en kom op donderdag 18 september a.s. langs tijdens het speciale soa- inloopspreekuur van de GGD Hart voor Brabant. De soa-test is gratis en anoniem. Een afspraak maken is niet nodig.

Waar en wanneer?

Het soa-inloopspreekuur vindt plaats op donderdag 18 september tussen 14.00 en 18.00 uur in Tilburg (GGD-gebouw aan de Ringbaan West 227). Andere locaties waar je die dag terecht kunt: Breda (GGD West-Brabant), Eindhoven (GGD Brabant-Zuidoost), Goes en Middelburg (GGD Zeeland). Meer informatie over tijden en locaties vind je op www.sense.info/noord-brabant-zeeland.

Het onderzoek

Om goed op een soa te kunnen testen is het belangrijk dat er minstens twee weken zit tussen het laatste onveilige sekscontact en het onderzoek. Bij jongens en meiden nemen we zo nodig bloed af. Jongens moeten een potje met (ochtend)urine meenemen, meiden kunnen ter plekke een zelftest uitvoeren. Binnen 10 dagen volgt de uitslag via een sms-bericht. Als we een soa vaststellen, nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor behandeling.

18 september geen tijd?

Je kunt het hele jaar terecht bij de GGD Hart voor Brabant met je vragen over liefde en relaties, veilig vrijen of soa. Dat kan door het maken van een afspraak voor het Sense-jongerenspreekuur via 0900-369 69 69. Informatie over liefde, relaties, anticonceptie en veilig vrijen vind je ook op www.sense.info, hier kun je ook je vragen stellen via chat of mail.