Opbrengst Destil Mystery Mountain: €115.325

Mystery Mountain

Mystery Mountain is een evenement georganiseerd door Stichting Winnen doen we samen, de goede doelen stichting van het Tilburgse bedrijf Destil, met als doel geld in te zamelen voor het goede doel.

Op zaterdag 10 september vond de derde editie van Destil Mystery Mountain plaats. Tijdens dit sportieve evenement hebben 88 deelnemers de Passo del Stelvio bedwongen voor het goede doel. In totaal bracht dit een bedrag van €115.325 op.

Goede doelen

Stichting Winnen doen we samen zet zich al drie jaar in voor Orange Babies. Ook dit jaar gaat een deel van de bijdragen naar Orange Babies en een deel naar een door de deelnemers zelf gekozen goede doel. Dit zijn de volgende  goede doelen: Only Friends, Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal MS. Fonds, Duchenne Heroes, Stichting van het Kind, Villa Pardoes, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), Fonds Gehandicaptensport, Epilepsiefonds, Look Good Feel Better, CliniClowns, Stepping Stone Liberia, Revalidatie voor kinderen in Sri Lanka – Home of Hope 4 all, Stichting DaDa, Dierentehuis Midden-Holland, Simavi, SOS Kinderdorpen, Spieren voor Spieren, Lazy Sonnie Afternoon, Radboud Oncologie Fonds, The Ocean Cleanup, Stichting Goal, ALS Nederland en Straatkinderen van Kathmandu.

De gecombineerde inzet van alle deelnemers, begeleiders en sponsoren heeft er toe geleid dat een cheque ter waarde van €115.325 kon worden overhandigd aan de ambassadeurs Steven Rooks en Tim Coronel.

Mystery Mountain

Wat Mystery Mountain uniek maakt, is dat de deelnemers tot kort voor vertrek niet wisten welke berg zij zouden gaan beklimmen. De enige informatie die bij hen bekend was, was dat de uitdaging vergelijkbaar is met het beklimmen van de Mont Ventoux. Maandenlang zijn de deelnemers dus in training geweest voor het bedwingen van een voor hun nog onbekende berg. Tussentijds zijn zij middels informatieavonden op de hoogte gehouden van de laatste informatie, trainingstips en berichten vanuit Orange Babies. Tijdens de gezamenlijke trainingen heeft iedereen zijn/haar niveau kunnen spiegelen.

Route op maat

Op maandagavond 5 september, enkele dagen voor vertrek werd tijdens een informatiebijeenkomst bekendgemaakt wat de uitdaging van Mystery Mountain 2016 was. Op donderdag 8 september werden de deelnemers, begeleiders en supporters ontvangen in Italië, Solda. Op 10 september ging de uitdaging van start, het beklimmen van de Passo del Stelvio. Voor elke discipline (wielrennen, mountainbike, hardlopen en hiking) is er een route op maat verzorgd.