Open Dag Tilburgse ziekenhuizen uitgesteld

De landelijke open dag voor de ziekenhuizen is uitgesteld. Op 19 september aanstaande zouden het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en het TweeSteden ziekenhuis de deuren openen voor bezoekers. Vanwege de toenemende kans op een grieppandemie rond die periode is besloten het evenement naar een later – nog onbekend tijdstip – te verplaatsen.

Op dit moment is niet zeker of en wanneer de grieppandemie in Nederland uitbreekt. Deskundigen houden rekening met een uitbraak na de zomer. In verband met besmettingsgevaar is het dan onwenselijk om veel mensen bij elkaar te brengen op plekken met een hoog besmettingsrisico. Daarnaast treft een pandemie ook medewerkers van de ziekenhuizen. De werkdruk op de medewerkers die niet ziek zijn wordt hierdoor verhoogd. Tegelijkertijd moeten de medewerkers in de ziekenhuizen hun aandacht volledig op de voorbereidingen van de pandemie richten in plaats van op de open dag.

De landelijke open dag
De landelijke open dag werd georganiseerd in het kader van de imagocampagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. Samen met 65 andere Nederlandse ziekenhuizen zouden ook het Elisabeth en het TweeSteden de deuren openen voor jong en oud. Een gevarieerd programma zou bezoekers een kijkje geven achter de schermen van alle dagelijkse werkzaamheden in de ziekenhuizen.