Positoos keert ruim € 85.000 uit aan lokale verenigingen

Positoos heeft weer een succesvol jaar achter de rug. Het afgelopen half jaar is er in alle kernen waar Positoos actief is ruim € 85.000 uitgekeerd. Bijna 2000 verenigingen stichtingen en andere initiatieven profiteren mee van het succes van Positoos.

“Het leggen van lokale verbindingen wordt steeds belangrijker”, aldus Sander Huisman, eigenaar van Positoos. Toen wij 3 jaar geleden startten met Positoos zag je al dat het verenigingsleven steeds meer onder druk kwam te staan door een terugtrekkende overheid. Die situatie is alleen maar erger geworden en dwingt clubs en stichtingen om creatiever naar hun fondsenwerving te kijken. Daarnaast staat het belang van de lokale ondernemer door bijvoorbeeld online winkelen ook steeds meer onder druk. Dat betekent  dat de ondernemer er alles aan moet doen om onder de aandacht te komen van de lokale consument en het lokale verenigingsleven. Dit kan dus door deel  te nemen aan Positoos. Op deze manier kan de ondernemer zich onderscheiden. Tevens bouwt de ondernemer met Positoos een klantenbestand op. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wie je klanten zijn.

Het afgelopen jaar zijn de gemeenten Houten en Den Bosch toegevoegd aan Positoos.  Het voornemen is om eind 2013 ongeveer 10 gemeenten operationeel te hebben.  Dit zal dan betekenen dat Positoos een goede basis heeft om het concept ook verder landelijk middels een franchise constructie uit te breiden.
Positoos is het spaarsysteem waarbij consumenten bij meer dan 160 aangesloten ondernemers in Tilburg voordeel ontvangen. Van dit voordeel gaat  60% naar de  consument. Met dit gespaarde voordeel kan de consument betalen bij de aangesloten ondernemers.  De overige 40% gaat naar de vooraf door de consument gekozen vereniging of goede doel. Kiest de consument niet voor een vereniging of goed doel,  dan gaat het geld naar het centrale goede doel.  Dit jaar is dat o.a. het  Ronald McDonald Huis in Tilburg.

‘Positoos begint diepgeworteld te raken in de Tilburgse samenleving’ aldus Robert Hoofs, oud voetballer van Willem ii en een van de eigenaren van Positoos. ‘Er komen iedere maand honderden nieuwe consumenten bij. Ook gaan verenigingen en stichtingen, steeds meer inzien dat het belangrijk is om de pas te gaan gebruiken bij de ondernemers die dit mogelijk maken.”
Voor meer  informatie ziewww.positoos.nl