Positoos keert wederom uit; bijna €35.000,-

Positoos keert wederom uit; bijna €35.000 gespaard voor verenigingen en goede doelen in het afgelopen half jaar.

Positoos draait als nooit tevoren. Het spaarsysteem dat eind 2010 is gestart in Tilburg heeft de afgelopen jaren bijna € 160.000,- uitgekeerd aan lokale goede doelen, verenigingen en stichtingen. Maar liefst 16.000 Tilburgers hebben een Positoos pas en gebruiken deze intensief.

In een situatie van een terugtrekkende overheid moeten verenigingen op een creatievere manier geld zien binnen te halen. Positoos is het spaarsysteem waarbij consumenten bij meer dan 150 aangesloten bedrijven in Tilburg korting ontvangen. Deze korting wordt weggeschreven als punten op de pas. 40% van deze korting moet worden afgestaan aan een de door de consument gekozen vereniging/goed doel. Kiest de consument niet dan gaat het geld naar de algemene goede doelen. Voor het komende jaar zijn dat Villa Pardoes, Inloophuis Midden Brabant en het Ronald McDonald Huis.
Deze doelen worden door een breed publiek gedragen en zullen hopelijk eenzelfde bedrag als het afgelopen jaar kunnen verdelen.

“Positoos begint diepgeworteld te raken in de Tilburgse samenleving” aldus Robert Hoofs, oud voetballer van Willem II en een van de eigenaren van Positoos. “Er blijven iedere maand vele nieuwe consumenten bijkomen en ook de ondernemers zien het succes van Positoos.”

Kijk voor meer informatie op www.positoos.nl