ProDelta en Gemeente Tilburg tekenen voor Distriport Tilburg

De sonderingen zijn voltooid, de aannemer is geselecteerd en de bouwvergunning is binnen. Na intensief overleg met de gemeente Tilburg en een goede voorbereiding hebben ProDelta Real Estate en de gemeente Tilburg overeenstemming bereikt over de gronduitgifte van ruim 11hectare op bedrijventerrein Vossenberg West II. ProDelta zal hier gefaseerd 63.000 m² logistieke bedrijfsruimte ontwikkelen verdeeld over zes onderling te combineren units, te huur vanaf circa 10.000m². Met de 63.000m² is het pand van ProDelta één van grootste bedrijfsgebouwen op Vossenberg West II.
ProDelta is sinds 1946 actief als ontwikkelaar en belegger in logistiek en industrieel vastgoed. De  vastgoedportefeuille bestaat uit ruim 500.000 m² bebouwing verdeeld over 120 hectare terrein. Het zwaartepunt van de vastgoedactiviteiten ligt in de delta van de Rotterdamse haven, de provincie Noord-Brabant en de haven van Antwerpen. Uitbreiding van de portefeuille wordt gezocht in bestaande projecten, maar ook in grootschalige ontwikkellocaties zoals in Tilburg.

Distriport-1

Voor beleggers als ProDelta is het belangrijk om te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa en hoge kwaliteit. Bedrijventerrein Vossenberg West II omvat circa 100 hectare bruto (80 hectare netto) bedrijventerrein, voornamelijk voor logistiek georiënteerde bedrijven. Vossenberg West II is de uitbreiding op het bestaande bedrijventerrein Vossenberg dat 300 hectare groot is.

Wethouder Erik de Ridder is verheugd met de komst van ProDelta: “ProDelta wil al beginnen met bouwen zonder dat ze een eindgebruiker hebben. Dat laat zien dat ze veel vertrouwen hebben dat de bedrijfsruimte verhuurd kan worden. De regio Tilburg-Waalwijk is onlangs uitgeroepen als tweede logistieke hotspot van Nederland. De komst van ProDelta toont aan dat deze regio aantrekkelijk is voor de grote logistieke bedrijven, We hebben met Vossenberg West II een topbedrijventerrein met grote kavels. De verkoop van kavels verloopt zeer voorspoedig.”

Veel grote, nationale en internationale productiebedrijven en logistieke dienstverleners zijn gevestigd op Tilburgs grootste bedrijventerrein. In totaal gaat het om ruim 200 bedrijven. Denk hierbij aan Sony, Samsung, DB Schenker, Iris Oyama, DHL, Ingram Micro, Versteijnen, Hermex Distribution, Raab Karcher en Syncreon.

ProDelta Real Estate directeur Frank van Dijk verheugt zich op de verdere intensivering van de samenwerking. Het is prettig samenwerken met zo’n professionele en proactieve gemeente.

Vossenberg West II is uitstekend bereikbaar via weg, water (Barge Terminal Tilburg) en spoor (Railport Brabant). Een echt multimodaal complex. De 11 hectare die ProDelta af neemt is één van de laatst beschikbare kavels voor modern, grootschalig logistiek vastgoed direct gelegen aan de Barge Terminal Tilburg. Het complex biedt maximale kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit. Elementen die dit illustreren zijn een vrije stapelhoogte van 12,20 meter, een betonnen gevelplint met een hoogte van 2,5 tot 3,5 meter, een ultra vlakke betonvloer (Din 15185), 1 loadingdock per 800 m² bedrijfsruimte, evenals gescheiden verkeersstromen en parkeerfaciliteiten voor vrachtauto’s en personenauto’s. De terreinen zijn ruim van opzet, zodat ook ECO combi’s / LZV’s goed kunnen aandocken.

Het complex zal conform BREEAM-NL Nieuwbouw worden gecertificeerd. Hierbij wordt gestreefd naar certificeringsniveau Excellent.

Distriport-2