Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen aan zonnepanelen

Mobiele Bankservice

AV Spiridon, TSR Vidar en TTV Luto kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank in Tilburg en omstreken konden stemmen op scholen, bibliotheken theaters en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen een aanzienlijke bijdrage op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. 

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we kijken hoe we de gebouwen in onze regio kunnen verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Energierekening verlagen

Remco Kuipéri, directeur Duurzaam Wonen samenwerkende Rabobanken regio Midden-Brabant: “Culturele instellingen, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

De winnaars

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben ruim 9.000 Rabobankleden in de regio Midden-Brabant hun stem uitgebracht op in totaal 33 deelnemende maatschappelijke organisaties. De winnaars krijgen soms wel tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Uiteraard kunnen de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet hebben gewonnen samen met Rabobank in gesprek om te kijken hoe zij geholpen kunnen worden met het verder verduurzamen van hun gebouwen middels bijvoorbeeld een financiering en/of deelname aan de Rabo ClubSupport 2022. Bekijk alle winnaars op deze website.