Sexpoppenmode van Sander Reijgers

Foto-expositie en interactieve modeshow tijdens het textielweekend: 3 en 4 oktober 2009

Het Textielweekend (02/10-04/10) komt er weer aan. Dit jaar is het evenement zo sterk gegroeid, zowel kwalitatief als kwantitatief, dat het nodig was om nieuwe hotspots te creëren. Naast natuurlijk het Textielmuseum en de Fontys Hogeschool vd Kunsten, zijn er dit jaar voor het eerst evenementen georganiseerd in het Zwijsen complex. Hier vindt onder andere de textielmarkt plaats. Om de doorstroming van publiek naar het zuiden van Tilburg te veraangenamen is er een openbare foto-expostie opgezet met foto's van Isolde Woudstra. Een foto-expositie die een rode draad moet gaan vormen door het Textielweekend.

Op de foto's staan modellen met kleding van kunstenaar Sander Reijgers. Zijn “Sportjassen Series” verkent de haarfijne grens tussen het provocatieve en niet-provocerende; daarnaast worden de grenzen tussen kunst en mode opgezocht. Wat bij een eerste blik op een eenvoudige kleurrijke sportjas lijkt, blijkt – als je wat dichterbij komt – een zorgvuldig samengestelde compositie van opblaaspoppen te zijn. Tilburg zal zich dus moeten opmaken voor deze “sexpoppenmode”.

Op 3 en 4 oktober start er vanuit het Zwijsen complex een interactieve modeshow. De modellen, gekleed in de jassen van Sander, lopen langs de locaties waar de foto's worden geëxposeerd: Zwijsen complex, VVV Tilburg, Galerie Kokon, Luycks gallery, Fontys Hogeschool, Ramon future furniture en eindbestemming galerie Kap Pur. Voor meer informatie over de route: https://www.kappur.nl/route