Special Olympics Nationale Spelen in Tilburg en Breda 2024 weer een stap dichterbij

Met uitzicht op de giraffen en neushoorns presenteerde Stichting Special Nationale Spelen Tilburg en Breda 2024 haar nieuwe plannen in Safaripark Beekse Bergen. Onder toeziend oog van haar G-ambassadeurs werden maar liefst tien (partner)contracten getekend en werd er vooruitgeblikt op de Nationale Spelen in juni 2024.

(Foto: Toin Damen)

Over de plannen

In het nieuwe Safari Hotel van Beekse Bergen werd uitgebreid gepraat over de Special Olympics Nationale Spelen, welke van 14 tot en met 16 juni 2024 in Tilburg en Breda plaatsvinden. In het Safaripark, tegen die tijd een Special Olympics Dorp gaan volgend jaar 2000 sporters en begeleiders overnachten. De organiserende stichting sloot daartoe de samenwerking af met Beekse Bergen.

Met uitzicht op de savanne was er nog meer goed nieuws om te delen. Waar eerder de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg en Breda al als founding partners gecommitteerd waren aan de Special Olympics Nationale Spelen, greep de organisatie de gelegenheid aan om 8 nieuwe partners aan zich te verbinden. Deze werden tijdens de bijeenkomst ook feestelijk gepresenteerd.

Special Olympics

Van 14 tot en met 16 juni 2024 gaan in Tilburg en Breda 2500 sporters in 21 verschillende sporten met elkaar een geweldig sportief weekend tegemoet. De Special Olympics is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt iedere twee jaar roulerend georganiseerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op deze website.