St. Elisabeth altijd bereikbaar voor spoedeisende hulp

Patiënten met ernstige klachten zijn onveranderd in de avonduren welkom op de Spoedeisende Hulp van het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. Met deze service levert het St. Elisabeth ook na het vertrek van de huisartsenpost snel hulp in de avond en nacht.

Met het vertrek van de huisartsenpost, die met ingang van 2 juni niet meer in het St. Elisabeth Ziekenhuis gehuisvest is maar aan de Lage Witsiebaan, ontstaat een voor patiënten onwenselijke situatie, vindt het ziekenhuis. Met name voor de patiënten die in het zuiden en oosten van Tilburg wonen, en de inwoners van Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk, neemt de reistijd naar de huisarts flink toe. Voor het St. Elisabeth alle reden om de patiënten zelf op te vangen en te helpen als zij acute zorg nodig hebben.
 
“Het gaat dan om patiënten met serieuze problemen, zoals een botbreuk, wond of pijn op de borst”, zegt Theo van Stiphout, hoofd van de afdeling Spoedeisende Hulp. “Alleen als het om minder dringende gezondheidsproblemen gaat verwachten we dat mensen zich eerst afvragen of de eigen huisarts of de huisartsenpost de gewenste zorg kunnen bieden.”

Acute zorg
Op deze wijze zorgt het St. Elisabeth Ziekenhuis ervoor dat patiënten ook in de avond en nacht op korte afstand terecht kunnen voor dringende zaken. Het besluit is een opmaat naar het inrichten van een spoedeisende hulp waarin ook huisartsenzorg en alle andere vormen van acute zorg geleverd worden aan de patiënten. De planning is een dergelijke service medio 2010 aan te kunnen bieden.

Het initiatief past in het streven van het St. Elisabeth om het liefste ziekenhuis van Nederland te worden.