Stadsdeel Reeshof krijgt openbare eetbare tuin

Leuk nieuws voor bewoners uit de Reeshof; de wijk krijgt haar eigen openbare tuin. Vrijdag 11 maart aanstaande starten La Rosa Cultura en Martijn Ballemans met de aanleg van deze eetbare tuin in de Reeshof. Het doel is om een prachtige, kleurrijke en vooral eetbare tuin te creëren voor bewoners uit de omgeving. 

De tuin komt te liggen achter de DC Company aan de Giekerkstraat. Uiteindelijk moet de tuin een sociaal bindmiddel worden in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen hun steentje bijdragen aan de tuin. De aftrap vindt plaats tijdens de dagen van NLdoet op 11 en 12 maart. Inmiddels heeft het Oranjefonds een bedrag van €400,- toegezegd. Ook de wijkraad en Tilburg Cultuurt hebben toegezegd dat ze financieel gaan bijdragen.

Eetbare tuin

De Reeshof is een vinexwijk in het uiterste westen van Tilburg. De wijk kent veel groen en water, maar weinig eetbaar groen. Daarom werd er een initiatief in het leven geroepen om een plukroute te organiseren. Eerder werden deze plukroutes ook in Tilburg Noord gerealiseerd. Aangezien de Reeshof geen podium/theater heeft werd ervoor gekozen om een plukroute te combineren met culturele activiteiten. De eetbare tuin moet namelijk ook fungeren als podium voor culturele activiteiten in de wijk.

Ontwerp

Inmiddels heeft er een tuinarchitect naar de tuin aan de Giekerkstraat gekeken en hij heeft daar een ontwerp op losgelaten. De tuin wordt rolstoelvriendelijk en daarmee kan iedereen in de toekomst genieten van alles wat bloeit en geplukt kan worden. Met de aanleg van de tuin wordt het startschot gegeven om in de toekomst een plukroute te organiseren in de Reeshof.

Inmiddels bestaat de werkgroep van onder andere de eetbare tuin uit enthousiaste vrijwilligers die samen werken met ’t Velleike, verschillende kunstencentra, de Reyshoeve, ContourdeTwern, Gemeente Tilburg, de Wijkraad en Reeshof Cultuurt.