Start-up PushBird uitgeroepen tot Rabo Starter van het Kwartaal

pushbird

Jong, vernieuwend en ambitieus. Ruben Mulder, Abdulmohaimen Amer en Wouter van Oversteeg bundelden slim hun krachten en ontwikkelden samen PushBird: een laagdrempelige berichtenservice, die gewenste pushberichten stuurt zonder dat de gebruiker eerst persoonlijke gegevens deelt of een app download. Daarmee veroveren ze niet alleen de markt, maar ook de titel 17e Rabo Starter van het Kwartaal.

Wellicht heb je al kennis gemaakt met PushBird, bijvoorbeeld tijdens het Festival Mundial in Tilburg. In korte tijd overtuigden zij meer dan 100 (internationale) bedrijven en 40.000 eindgebruikers. De focus van deze Rabo Starter van het Kwartaal staat overduidelijk op groei!

Gebruiks- en privacyvriendelijk

Ruben legt uit hoe het werkt: “PushBird is niet alleen gebruiksvriendelijk voor de bedrijven die de berichten willen sturen, maar ook voor de ontvangers. De ontvanger hoeft namelijk zijn of haar identiteit niet prijs te geven. Als ontvanger meld je je aan voor de berichtenservice van je favoriete bedrijf of evenement. Dat gaat via een pop-up bericht op hun website of via een QR- of NFC-code. Je kunt daarbij aangeven welke informatie je interessant vindt, bijvoorbeeld wanneer een optreden start of de tickets besteld kunnen worden. Die berichten ontvang je dan direct op je mobiel, tablet of desktop zonder een app te installeren.”

Krachten bundelen

Het idee ontstond ruim een jaar geleden. “We kennen elkaar uit onze studententijd,” vertelt Wouter, “we hebben allemaal andere opleidingen afgerond, variërend van Data Science tot Finance en zijn samen dus breed onderlegd. Dat helpt bij het vinden van creatieve oplossingen en maakt het hele proces ook zo leuk!”

Eenvoudig en direct

Abdulmohaimen is het technische brein achter PushBird: “Doel was om sneller en directer je doelgroep te bereiken op mobiel, tablet of laptop. Voor bedrijven is het immers een uitdaging om gezien te worden tussen alle nieuwsbrieven en Facebook-berichten. PushBird is eenvoudig in gebruik en werkt snel, want er is alleen een code nodig op de website. Dat spreekt ondernemers aan. De komende tijd blijven we het systeem verbeteren en verder uitbouwen.”

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt een pr-boost via lokale media en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.

Op rabo.nl/tilburg/startervanhetkwartaal lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.