Doe bij Station 88 inspiratie op om innovatiever te ondernemen

station 88

Op dinsdag 13 november kunnen ondernemers hun hart ophalen tijdens de bijeenkomst ‘Innovatie, hoe doe je dat?’. In een razendsnel en continu veranderend ondernemersklimaat kan het wel eens overweldigend zijn om alle vernieuwingen en ontwikkelingen bij te houden en concurrerend te blijven. Daarom is het erg fijn dat er plekken bestaan als Station 88, huis voor ondernemerschap en innovatie, waar ondernemers in Tilburg regelmatig terecht kunnen met vragen over hun bedrijfsvoering en voor inspiratie. Hier een voorproefje van wat je kunt verwachten op de bijeenkomst die halverwege november plaatsvindt.

Een prikkelend programma

Laat je introduceren tot de wereld van de innovatie en ontdek wat deze jouw onderneming allemaal te bieden heeft. Het voornaamste doel van de bijeenkomst is om ondernemers te prikkelen, en om zowel voorbeelden te laten zien met interessante cases als discussies aan te wakkeren en uitwisseling aan te moedigen. Er komen op de dag verschillende regionale experts en partijen samen, zoals de Rabobank, VDT Advocaten en accountantskantoor HLB Van Daal. Behalve dat er inspirerende sprekers zijn, wordt er ook een paneldiscussie gehouden en hebben bezoekers naderhand de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een borrel.

Na de inloop wordt iedereen om 15:15 uur hartelijk verwelkomd door de dagvoorzitter. Deze zal de middag aftrappen met een interview met Esther IJzer, die naast manager van Station 88 ook zelf een succesvolle ondernemer is. Met Totaal IJzer biedt ze op freelance basis project- en relatiemanagement aan, evenals trainingen op maat omtrent onderwerpen als project- en time management. Met haar brede profiel en veelzijdige achtergrond in o.a. marketingcommunicatie, talent management en als directielid bij een importbedrijf heeft IJzer een rijkdom aan ervaring en know-how. Een interessante start van het programma dus, en een mooie kans om wat meer te leren over hoe Station 88 tot stand is gekomen.

Het waarom van innovatie

Het programma zet zich na het interview voort met een presentatie van Maarten Korz, innovatiemanager bij Rabobank, over het belang van innovatie voor bedrijven. Waarom is vernieuwing nu zo cruciaal en wat maakt ondernemerstrends en ontwikkelingen nu zo de moeite waard om bij te houden en eventueel zelf in te zetten? Als gastdocent FinTech & Blockchain aan Nyenrode en naar eigen zeggen een echte intrapreneur (werknemer met ondernemende instelling binnen een bedrijf), biedt Korz een unieke kijk op de nieuwste technologische ontwikkelingen voor organisaties. Behalve aan de financiële kant, besteedt Korz eveneens aandacht aan hoe een onderneming een wendbare cultuur kan waarborgen en het maximale kan halen uit automatisering en nieuwe mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie – óók voor de leken onder ons.

Paneldiscussie

Na de voordracht van Korz, vindt er om 16:00 uur een paneldiscussie omtrent innovatie plaats, met interessante en diverse panelleden, waaronder Arthur Schins (HLB Van Daal), Leonard Bijlsma (VDT Advocaten) en andere (sociale) ondernemers. Wat betekent innovatie voor ondernemers en hoe krijgt dat in de praktijk vorm? Wat is de zin en onzin van innovatie en op welke manier kun je je er als ondernemer zinvol mee bezighouden? Hierbij kun je aan veel verschillende invalshoeken denken, want innovatie betekent naast digitalisering eenvoudigweg vernieuwing en verandering. Ter illustratie: ook al zullen veel ondernemers grote delen van de bedrijfsvoering ondertussen paperless doen, toch laten de meesten nog altijd dingen als visitekaartjes of briefpapier drukken – tegenwoordig echter wel steeds vaker online besteld en klimaatneutraal gedrukt. Innovatie hoeft dus niet alleen digitale vooruitgang te betekenen, maar ook vernieuwend denken, groenere oplossingen toepassen, anders met uitdagingen omgaan en de oude vertrouwde gebruiken aan de kaak stellen.

Ook deelnemen?

Nieuwsgierig geworden naar deze middag? Hier vind je alle informatie over het programma en kun je je gratis aanmelden. Inloop is vanaf 15:00 uur en de borrel gaat tot 19:00 uur door. Kom 13 november dus ook, ontmoet regionale ondernemers en raak geïnspireerd om jouw onderneming naar het volgende level te tillen.