Stichting Recreatie Voetbal Tilburg (RVT) zoekt nieuwe voetbalteams

Sportiviteit, gezelligheid en een vrije zondagmiddag in combinatie met fanatiek voetbal! Bij RVT zoeken ze nieuwe voetbalteams! Voorzitter Fred Huijsmans vertelt het een en ander over de club. Ben jij benieuwd? Lees snel verder. 

Op het sportcomplex van de amateurs van Willem II aan de Heikantlaan in Tilburg wordt al jaren op zondagochtend een voetbalcompetitie gespeeld. Het betreft een zelfstandige competitie van de stichting Recreatie Voetbal Tilburg (opgericht in 1978). “Deze competitie wordt niet onder de KNVB vlag gespeeld en dat heeft zijn voordelen,” aldus Fred Huijsmans, voorzitter a.i. van de stichting.

“De teams zijn fanatiek, maar doordat altijd met dezelfde teams op hetzelfde complex wordt gespeeld, leer je elkaar beter en beter kennen. Zo speelt je team altijd om 09:30 uur, 10:30 uur (of evt. 11:30 uur afhankelijk van het aantal teams). Je speelt dus altijd thuis en is er weinig reistijd. Doordat de wedstrijd 2x 27,5 minuut duurt, blijft er ook altijd tijd over de familie/vrienden in de middag.”

Fairplay klassement

Fred vervolgt: “Daarnaast is er ook een Fairplay klassement, die is minstens zo belangrijk als de competitie. Je begint als team met 15 punten aan de wedstrijd, maar bij (tijd)straffen en kaarten volgen er minpunten. We werken met een geheel eigen reglement waarin Fairplay voorop staat.” En er zijn nog meer voordelen, zo is de inschrijving per team omgerekend vele malen minder dan jezelf inschrijven bij een team onder de KNVB-vlag. De stichting huurt 2 velden in de periode van 1 september tot en met eind mei. In die periode wordt een competitie afgewerkt, plus -afhankelijk van de situatie- nog een nacompetitie of bekertoernooi. Op de afsluit-dag eind mei worden de prijzen verdeeld en wordt het seizoen feestelijk afgesloten.
“Het is altijd een groot feest,” aldus Fred.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden en willen jij en je teamgenoten mee doen?
Bekijk de website van RVT Tilburg, stuur een mail naar rvtilburg.contact@gmail.com voor meer
informatie of ga langs op een zondagochtend!