Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2229 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Studio Fien: spullen waar je blij van wordt

Toen Fientje Speentjens (29 jaar) haar bedrijf in houten meubelen begon, was haar omgeving sceptisch. “Ja ja.. Fien en hout.” Heel gek waren die reacties misschien ook niet want ‘ze hield eigenlijk helemaal niet van hout’. Inmiddels is dat wel anders. Alles wat ze nu maakt en verkoopt voor haar bedrijf Studio Fien maakt haar blij. En dat is dan ook de bedoeling van de producten die ze verkoopt. Blij worden als je ernaar kijkt.

Nadat Fientje in verband met een faillissement haar baan verliest als arbeidsbemiddelaar, besluit ze drie jaar geleden een eigen bedrijf te beginnen. Als moeder van twee kinderen was dat even spannend, ‘maar je hoeft echt niet altijd te kiezen voor veiligheid’. “Ik kreeg wel eens de vraag: weet je waar je aan begint? Nee, dat wist ik eerst echt niet. Maar het is hartstikke gaaf en ik wil alleen nog maar meer en verder uitbreiden.”

Spullen met een verhaal

Het begon met het maken van sloophouten naambordjes in de schuur van de buren, deze werden enorm populair. Samen met haar man Erik begon het ontwerpen en maken van houten meubelen, vloeren, muren en accessoires. Anno 2015 verzorgen ze naast meubels complete interieurs voor bedrijven, winkels, beurzen en evenementen. Zelf gemaakt en dus stuk voor stuk uniek en met liefde gemaakt.

In april dit jaar verhuisde Studio Fien van Tilburg naar het huidige adres in Goirle aan de Tijvoortsebaan. Daar werkt ze samen met haar team bestaande uit stagiairs en meubelmakers aan haar handgemaakte meubelstukken en aan de styling van interieurs. Naast haar eigen producten verkoopt ze ook andere mooie en bijzondere merken. Meubels en accessoires voor in je keuken, badkamer, slaapkamer, kinderkamer, woonkamer of tuin. De merken die ze verkoopt sluiten aan bij haar eigen assortiment en zijn van bijzondere bekende en wat nieuwe minder bekende merken.

“Onze eigen meubels zijn gemaakt van oud hout en krijgen door ze te verwerken een nieuw leven. De producten van de andere merken die we verkopen vertellen ook stuk voor een stuk een verhaal, zijn gemaakt van vintage materialen of zijn 100% handgemaakt.”

studiofienfotos

Webshop

Om de producten voor een groter publiek toegankelijk te maken opent ze maandag 2 november haar eigen webshop voor Studio Fien. Hierin gaat ze steigerhouten meubelen uit eigen assortiment verkopen én artikelen van merken als Otentic Design, By Boo, Stapelgoed en Hubsch. De prijzen in de online winkel variëren van €11,95 tot maximaal €1500.

“Het wereldje waar ik in zit is een echte mannenwereld, daarom wil ik een website en webshop die er vooral mooi uitziet. Met een lekkere roze rand en een vrouwelijke touch.”  Naast een webshop gaat ze op haar website ook wekelijks bloggen én vloggen. In wekelijkse video’s op YouTube geeft Fien tips en trics over interieur.

Ben je benieuwd geworden naar Studio Fien? Bekijk dan eens haar website en haar Facebook-pagina. Ook kun je een afspraak met Fientje maken om de showroom te bekijken.

Reageer op dit bericht