SVG start met Walking Football voor 60-plussers

walking football

Voetbalvereniging SVG gaat starten met Walking Football voor oud-leden van SVG. Een project waarin 60-plussers werken aan hun mentale en fysieke fitheid door middel van voetbal op wandeltempo. De aftrap zal plaatsvinden op dinsdagochtend 4 oktober, waarbij de Old Stars van RKC Waalwijk een clinic zullen verzorgen!

“SVG heeft natuurlijk een rijke historie en tijdens ons 75 jarig bestaan merkten we al dat onze “oud” leden met heel veel plezier terug kijken naar hun voetbaltijd bij SVG. Met ons 90-jarig bestaan in het vooruitzicht realiseren we ons binnen SVG dat je voetballiefhebber bent voor het leven. Dus waarom zou je daarmee stoppen als je al wat ouder bent?”, aldus Peter Balmakers, voorzitter van voetbalvereniging SVG over de reden om te starten met Walking Football binnen SVG.

Dat de behoefte om het voetballen weer op te pakken er onder de “oud” SVG leden is blijkt wel uit het feit dat bij de startbijeenkomst op vrijdag 23 september j.l. ongeveer 20 oud-leden aanwezig waren en zich meteen hebben aangemeld voor het Walking Football.

Wat is Walking Football?

Walking Football is dé manier om als 60-plusser op een gezellige manier met leeftijdsgenoten in beweging te blijven en conditie op peil te brengen of te houden. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend en er dus altijd één voet aan de grond blijft.  Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen.  Er wordt ook gespeeld zonder keepers.

Walking Football bij SVG

Het Walking Football bij SVG zal bestaan uit een cyclus van 30 actieve weken. Een training bestaat uit een warming-up, diverse oefenvormen en uiteraard een partijspel. Oud SVG’er en jarenlang scout van Willem II Jan van Gool zal de trainer van de Oldstars van SVG worden.  Daarnaast staat niet alleen het voetballen centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine.