T.O.M. bv genomineerd voor de Shopping Awards

Tom Omnichannel Management bv is genomineerd voor de Shopping Award Ecommerce50! Daarmee behoort het tot de tien snelst groeiende e-commercebedrijven van Nederland. Dat blijkt na een onafhankelijk onderzoek door consultancybureau EY dat alle inzendingen heeft beoordeeld op basis van groeicijfers.

Meteen raak

Jaarlijks deelt Stichting Shopping Award diverse awards uit aan de beste offline en online winkels van Nederland. T.O.M. bv (moederbedrijf van Giga-Bikes) neemt tijdens de 18e editie voor het eerst deel en sleept direct een belangrijke nominatie in de wacht voor de Shopping Award Ecommerce50.

De deelnemers worden beoordeeld op basis van de omzetgroei in 2018 ten opzichte van 2017, de groei tussen 2016 en 2018 en de al voorspelde  groei voor 2019. Zo worden de tien snelst groeiende bedrijven bepaald.

Bij deze top tien wordt gekeken naar het business model, de vermogenspositie en de financiering om vast te stellen of het om een duurzame groei gaat. De webshops worden onder de loep genomen. Daarna volgt er een evaluatie door het winkelpubliek. Hier komt een top drie uit die op 28 maart tijdens het Shopping Award Gala bekend wordt gemaakt.

Focus levert groei op

Stilzitten zit er voor het bedrijf niet in. De e-tailer timmert de laatste jaren hard aan de weg en is inmiddels een gevestigde naam binnen de e-commercebranche.

CEO Tom te Riele: “We zijn een familiebedrijf met een groot sociaal hart. We willen uitgroeien tot hét toonaangevende online warenhuis in de vrijetijdssector, waarbij de klant de keuze heeft uit de meest complete, brede en betaalbare assortimenten in deze sector. De afgelopen jaren hebben we ons gefocust op klantbeleving en klantbelang en dat betaalt zich nu uit.”

Hard werken wordt beloond

Met die focus bouwt T.O.M. bv het bedrijf steeds verder uit. Het unieke longtail-assortiment bestaat ondertussen uit ruim 121.500 unieke producten en blijft de komende jaren groeien. Ook heeft T.O.M. bv in september vorig jaar met succes het eigen merk AMIGO gelanceerd met kinderfietsen, fietsbanden en trampolines.

Te Riele: “We zien tal van mogelijkheden om uit te breiden in de vrijetijdssector. We zoeken continu naar nieuwe segmenten en nieuw assortiment, zodat we de klant optimaal kunnen bedienen. De groei managen is voor iedere e-commerceorganisatie een uitdaging, maar we zijn creatief en vinden continu nieuwe manieren om duurzaam te blijven groeien. De nominatie voor de Shopping Award Ecommerce50 bewijst dat. We zijn hier ontzettend trots op!”