Talkshow TALK over dierenliefde en compassie

Tinkebell is de kunstenaar die van haar kat een handtas maakte. Gerd Leers kent u als gevierd burgemeester maar veel bekritiseerd minister. Dierenarts Jacques Kaandorp van Safaripark Beekse Bergen herkent u wellicht uit de docu-soap Zoovenirs. Het boeiende trio is te gast bij de komende editie van de Tilburgse talkshow TALK.

Wat is dierenliefde? Jacques Kaandorp die de eitjes van de 1900 kilo zware witte neushoorn Ans ‘oogst’ terwijl stropers haar laatste familieleden in Afrika afschieten? Of is het Tinkebell die 61 geredde eendagskuikens dreigt te versnipperen, tenzij bezoekers van haar tentoonstelling ze adopteren. Wie toont compassie? Gerd Leers die de 18-jarige Mauro uit Angola géén verblijfsvergunning geeft, want anderen hebben evenveel recht? Een gesprek over juiste en moeilijke keuzes maken met drie gepassioneerde mensen met een link met Tilburg. Wat drijft hen? Wie zijn ze?

Kunstenares Katinka Simonse (Goes, 1979), alias Tinkebell, was in één klap bekend toen ze van haar zieke kat Pinkeltje een handtas maakte. Om de wereld te redden, veranderde ze een Afrikaanse hut in een Ikea-showroom en maakte een naaktkalender. Ze publiceerde een boek met alle haatmails die ze ontving, compleet met namen en foto’s van afzenders. Haar autobiografische boek ‘De Duitsers zijn uitgeschakeld’ is net uit. Tinkebell studeerde in Tilburg aan de kunstacademie.

Gerd Leers (Kerkrade, 1951) is de veelgeprezen oud-burgemeester van Maastricht. Duizenden inwoners kwamen hem persoonlijk een hand schudden bij zijn afscheid. Leers is ook de veel bekritiseerde oud-minister van Immigratie, Integratie en Asiel uit het kabinet Rutte I die verweten werd zijn beleid te laten sturen door de PVV. Misschien minder bekend is dat Leers in de jaren ‘80 in Goirle woonde en daar als CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad zat.

Dierenarts Jacques Kaandorp (59 jaar) werkt al meer dan 25 jaar bij de Beekse Bergen en Dierenrijk in Best. Hij trekt kiezen van jachtluipaarden, verwijderde een darmabsces bij ijsbeer Thumble, oogstte waardevolle eitjes bij neushoorn Ans en moest de 23-jarige olifant Olga laten inslapen. Hij speelt een hoofdrol in de docu-soap Zoovenirs. Kaandorp reisde o.a. naar Kameroen, Namibië en Curaçao om kennis van wilde dieren te vergaren.

 

TALK wordt omlijst met live muziek van To Twelve en een afsluitende column van de Tilburgse stadsdichter Esther Porcelijn.

 Wat? 3e editie van de live talkshow TALK
Wanneer? Woensdag 27 maart, 20.30 uur
Waar? Theater De NWE Vorst, Willem II-straat
Entree: 6 euro; vvk 5 euro (studenten gratis op vertoon van collegekaart, mits niet uitverkocht)
Meer informatie: www.tilburgdebatstad.nl