Tante Pollewop viert tien jarig bestaan met een nieuwe winkel

Tante Pollewop

Na 10 jaar aan de Besterdring, is Tante Pollewop verhuisd naar een veel groter pand aan de Molenstraat 47.  De boetiek voor tweedehands dames- en kinderkleding viert haar 10-jarig bestaan op deze nieuwe locatie. Dat gebeurt op vrijdag 17 maart, samen met vele betrokkenen en wethouder Mario Jacobs van internationale samenwerking die de opening verricht.

Tante Pollewop

Tante Pollewop heeft een primeur voor Tilburg.  Onlangs kreeg ze circa 150 prachtige bruidsjurken met alle toebehoren als schoenen, hoeden en accessoires van een mooi initiatief uit Breda. Deze prachtige jurken worden verhuurd.

Het oude pand werd te klein voor de steeds groeiende klantenkring. De bijna 40 vrijwilligers verheugen zich op de ruime winkel en veel nieuwe klanten. Het pand geeft tevens ruimte aan nieuwe initiatieven en samenwerking met partners in de stad. Coördinator Evelyne Klerx: “Wij zijn een tweedehands boetiek voor jongeren die van toffe kleren houden, voor studentes die iets leuks zoeken voor een feestje, voor moeders en hun kinderen en voor dames die ‘niets meer in de kast hebben om aan te trekken’.

We houden de prijzen laag, de kleding actueel en netjes. Daar ben ik trots op. Dus bij deze roep ik iedereen op om overbodige kleding naar ons te brengen, we maken er veel mensen blij mee en bovendien steunen we er onderwijsprojecten in Kenia mee”. De winkel is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Meimarkt

In 2006 stond Evelyne Klerx met vriendinnen op de Meimarkt om tweedehands kleding te verkopen. Het doel was geld in te zamelen voor de stichting Elimu Mount Elgon, een initiatief van haar ouders. Al het geld ging, en gaat nog steeds, naar deze stichting voor de onderwijsprojecten in Kenia. Er bleef kleding over, sterker nog. De kleding bleef komen. Genoeg om een winkeltje te starten. Zo gezegd, zo gedaan. In februari 2007 opende Evelyne haar tweedehands kledingwinkel Tante Pollewop. Met een steeds groeiend aantal vrijwilligers werd de zaak een begrip in Tilburg. Ze wonnen dan ook verschillende prijzen. Zoals onlangs nog Het Gouden Peerke en de Vrijwilligersprijs 2015.

Steun in Tilburg en Kenia

Naast het vele goede werk voor de onderwijsprojecten in de omgeving van Mount Elgon in Kenia, ondersteunt Tante Pollewop ook mensen in Tilburg die met armoede te maken hebben. Via cadeaubonnen voor kleding kunnen zij deze mensen kleding ‘kopen’ bij Tante Pollewop. Veel particulieren en bedrijven doneren hiervoor geld bij Stichting Elimu Mount Elgon. Een cadeaubon is 7,50  euro waard, ofwel circa twee kledingstukken. Natuurlijk komt dit geld ook weer ten goede aan de projecten in Kenia. Het mes snijdt hier aan drie kanten.