TextielMuseum start crowdfunding project

Het TextielMuseum gaat in de komende tien weken naarstig op zoek naar sponsoren in een ambitieus crowdfunding project via Voor de Kunst. Er is € 10.000,- nodig om de tentoonstelling bij het project ‘Building with Textiles’ interactiever te maken. Op die manier kan een breed publiek ervaren hoe innovatief textiel in architectuur en interieur wordt toegepast.

crowdfundingtextielmuseum

Schets interactief model van Gerard Jasperse, geïnspireerd op Prada Transformer (2008) van OMA

Samen met het TextielLab is het TextielMuseum een bruisende plaats voor experiment en presentatie. De komende tijd wordt er aandacht besteed aan de vraag welke rol textiel in architectuur en interieur speelt. Het meest in het oog springende resultaat voor het publiek is een tentoonstelling met de titel ‘Building with Textiles’. In deze tentoonstelling ziet het publiek het werk van internationale architecten die textiel of folies hebben verwerkt in hun gebouw. Ook is er ruimte voor innovatief textiel in het interieur en een spannende materialenbank waarin de bezoeker zelf aan de slag kan. De gebouwen van de architecten kunnen natuurlijk niet 1:1 naar het museum worden gehaald. Daarvoor in de plaats worden foto’s, films, materialen en maquettes getoond. Maar om werkelijk te begrijpen wat er zo speciaal is aan bouwen met textiel heeft het museum heel hard de steun nodig van het publiek! Alleen met een financiële bijdrage van iedereen die het museum en het lab een warm hart toedraagt, kunnen er interactieve modellen van de gebouwen worden gemaakt. De bezoeker kan die zelf in werking zetten en wordt zo zelf onderzoeker.

Het crowdfunding project is te vinden op voordekunst.nl

De tentoonstelling ‘Building with Textiles’ is te zien van 27 september 2014 tot en met 25 januari 2015. Volg het museum voor het totale programma rondom dit thema:
www.textielmuseum.nl
www.facebook.com/textielmuseum.nl
www.twitter.com/textielmuseum
www.pinterest.com/textielmuseum