TIK-Week & Tilburg Lacrosse

Van 16 tot 20 augustus is het weer TIK-week in Tilburg. De grote introductietijd waarin studenten de stad Tilburg in al haar facetten leren kennen. Een bijzondere reden voor Tilburg Lacrosse om te starten met nieuwe ledenwervingsacties. Voor dat we daar verder op in gaan, eerst een antwoord op de vraag wat de sport Lacrosse precies is.

Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (men's lacrosse), 12 spelers (women's lacrosse) of 6 spelers (box lacrosse). Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. De verdediging kan een goal tegengaan door middel van stick-checks, fysiek contact en tactisch spel. De lacrossebal is een harde rubberen bal met een gewicht tussen de 142 en 149 gram, en is in grootte vergelijkbaar met een tennisbal.

De Tilburg Titans, het herenteam uit Tilburg, draaien reeds 2 jaar mee in de landelijke competitie. De Tilburg Titanides, het damesteam uit Tilburg, heeft vorig jaar voor het eerst competitie gespeeld. De trainingstijden van de vereniging zijn op maandag en vrijdag van 20:30 tot 22:00 op de sportvelden van de Universiteit van Tilburg op de Academielaan. Sportkaarthouders van de UvT kunnen het geld voor hun sportkaart terugkrijgen als zij besluiten over te gaan tot lidmaatschap van de Tilburg Titans, waar zij dan de contributie aan zullen betalen. Op dit moment is de vereniging Tilburg Lacrosse hard aan het werk om een tweede herenteam en een tweede vrouwenteam te starten, dus zorg dat je sowieso een kijkje komt nemen.

Wat gaan we doen tijdens de TIK-week? Wij zullen aanwezig zijn op de TIK-markt op het universiteitsterrein op dinsdag 17 augustus. Hier kun je allerlei informatie verkrijgen over de sport, de vereniging en haar leden. Tijdens het woensdagmiddagprogramma van de TIK-week op 18 augustus zal Tilburg Lacrosse aanwezig zijn bij de grote survivalbaan en kun je eens proberen om een balletje te gooien. Genoeg mogelijkheden om langs te komen dus!

Op beide dagen kunnen mensen die zich interesseren voor de sport zich inschrijven voor de promo-clinic die op maandag 30 augustus plaats zal vinden om 20:30 op de sportvelden van de UvT.

Ben je niet aanwezig bij de TIK-week, maar lijkt Lacrosse je wel een leuke sport, dan kun je je natuurlijk altijd nog inschrijven voor de promo-clinic. Stuur een mailtje naar inschrijving@tilburglax.nl en geef je op.

Hopelijk tot snel op het veld!

De Tilburg Titans & Titanides

General info Tilburg Lacrosse
Trainingstijden: 20:30-22:00 op maandag en vrijdag
Trainingslocatie: Sportvelden UvT (Academielaan)
Wedstrijden: Zondagen
Contributie: 20 euro per maand (12 maanden, hele jaar training)
Teams: zowel heren als dames
Contact: info@tilburglax.nl
Direct inschrijven: inschrijving@tilburglax.nl
Website: www.tilburglax.nl