Tilburg Trofee voor Loek Klaassen

studenten tegen inbraak

Loek Klaassen uit Berkel-Enschot heeft op maandag 8 februari 2016 de Tilburg Trofee ontvangen. Hij heeft deze Trofee gekregen vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor Stichting Openbaar Karnaval BerkelEnschot Heukelom (SOK). Burgemeester Noordanus reikte de Tilburg Trofee uit tijdens de Prinsenborrel in Knollevretersgat bij Brasserie Boer Robben.

Loek Klaassen (79) heeft veel betekend voor het carnaval in Berkel-Enschot. Zo maakt hij al jarenlang elk jaar de illustraties voor ‘de Knollevreter’, het carnavalsblad van de Stichting Openbaar Karnaval Berkel-Enschot Heukelom. Hij is ook de ontwerper van de kleurplaat in dat blad en verantwoordelijk voor de uitbeelding van het carnavalsmotto. Zo ook voor die van het motto van dit jaar: ‘Leut maokte Z11’. Daarnaast heeft hij jarenlang in de jury gezeten van de carnavalsoptochten in Berkel-Enschot en Tilburg.

Hij heeft de tekeningen gemaakt voor het carnavalseducatieplan in Berkel-Enschot, dat het SOK beschikbaar stelt voor alle groepen 5 van de basisscholen in Berkel-Enschot. Voor Tennisvereniging Berkel-Enschot ontwierp hij het logo, dat nu nog steeds de gevel van het clubhuis siert. Sinds de oprichting van De Nieuwe Schakel maakt de heer Klaassen de illustraties op de omslag. Hij heeft in zijn ontwerpen de verbondenheid tussen de kernen Berkel, Enschot en Heukelom gesymboliseerd; een belangrijke bijdrage aan de dorpsgemeenschap.