Tilburg verkozen tot evenementenstad van het jaar 2024!

Tilburg heeft de prijs voor Evenementenstad van het jaar gewonnen. Tijdens het Nationaal Congres Evenementen op 8 april in Valkenburg aan de Geul ontving wethouder Maarten van Asten de prijs uit handen van juryvoorzitter Johan Moerman.

Andere genomineerden waren de gemeenten Alkmaar en Valkenswaard.

Bruisend

Onder de noemer: Tilburg is een bruisende evenementenstad, waar dingen slagen omdat ze ook mogen mislukken, presenteerde Tilburg zich aan de jury. Deze was onder de indruk van het diverse evenementenaanbod in Tilburg en sprak lovend over de uitgangspunten die de gemeente Tilburg heeft als het gaat om het creëren van een levendige evenementenstad.

Gevarieerd en inclusief

Wethouder Van Asten is blij met de winst: “Het is een prachtige erkenning voor hoe wij in Tilburg met elkaar zorgen voor een gevarieerd en inclusief evenementenaanbod. Als gemeente vinden wij het belangrijk om aan te sluiten op de creativiteit en ondernemingskracht die er in onze stad en dorpen is en willen wij vooral een faciliterende rol spelen. We kijken mee met organisatoren met de gedachte: hoe kunnen we dit met elkaar mogelijk maken? En bij experimenteren hoort mislukken, maar daar leren we dan weer van met elkaar. En uiteindelijk zie je dan dat er unieke evenementen ontstaan die bezoekers van ver buiten Tilburg trekken, zoals Festival Circolo, Kaapstad en Roadburn Festival. Maar is er ook ruimte voor kleinere initiatieven dicht bij mensen in de wijk zoals de evenementen in de wijken en dorpen tijdens Oud & Nieuw. Veel mensen kennen Tilburg vanwege de Tilburgse Kermis, maar er is hier nog zoveel meer te beleven. Ik hoop dat nog meer mensen de weg vinden naar onze stad want Tilburg bruist.”

Evenementen in Tilburg

Benieuwd wat er allemaal in Tilburg op het programma staat dit jaar? Check dan vooral de evenementenkalender. Per dag zien wat er te doen is? Bekijk onze uit-agenda.