Tilburgs bedrijf MExT introduceert innoverende coronasneltest: geen teststaafje, enkel speeksel nodig

MExT

Dat de coronatesten geen pretje zijn, daar zal ongeveer iedereen het mee eens zijn. Gelukkig poppen er steeds meer alternatieven op voor het teststaafje diep in je neus: bijvoorbeeld een speekselsneltest. Onder andere Tilburgs bedrijf MExT – dat gespecialiseerd is in EHBO-diensten en -materialen – brengt deze nieuwe speekselsneltesten op de markt. Waarom? MExT vindt innovatie, veiligheid én gebruiksgemak belangrijk. En deze nieuwe test valt helemaal binnen die pijlers. Wij zijn benieuwd naar deze bijzondere manier van testen en spraken daarom met Sander Ramakers, commercieel directeur bij MExT Nederland.

Het valt bijna niet charmant te verwoorden. Spuugtest, speekseltest… in ieder geval is de uitvoering ervan gelukkig wél een stuk charmanter en prettiger dan andere coronatesten. Wij zijn benieuwd hoe dit tot stand is gekomen. “Wij zijn van huis uit een toeleverancier van professionele EHBO-materialen voor bedrijven en instellingen die eindgebruiker zijn. In de COVID-periode zijn daar ook ‘protect’ (bescherming) materialen bijgekomen, zoals wij ze noemen. We zijn razend snel gaan inspelen op de behoefte die er op dat moment was in de markt, bij onder andere onze eigen klanten. Denk aan desinfectiemiddel, mondmaskers en andere gezichts-en lichaamsbescherming. Om onze klanten beter te faciliteren én particulieren – nu voor het eerst – kennis te laten maken met MExT, zijn we destijds een webshop begonnen,” vertelt Sander.

Van swaptest naar speekseltest

Sander vertelt verder: “We verkochten voorheen al een antigen test, die ook uitgevoerd moest worden doormiddel van een neusswap. Maar wij vinden het als onderdeel van onze merkidentiteit, belangrijk om gebruiksvriendelijkheid voorop te stellen. Die coronasneltesten moeten gewoon prettiger en beter kunnen. Zo zijn we nu ook leverancier van speekselsneltesten geworden.” En hoe werkt zo’n test dan precies? Heel makkelijk: door te spugen in een klein zakje en met een pipet aan te brengen op een reageerbuisje. Na een paar minuten lees je het resultaat af. Het product is 98.62% nauwkeurig, heeft een erkenning door het FAGG (Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en is CE gekeurd (dit geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte). De sneltest bestel je in een doosje per tien stuks, voor € 79,- euro. Meer informatie over deze test lees je hier.

Werken bij MExT

Nog even over MExT zelf: MExT levert producten aan meer dan 350.000 (internationale) bedrijven en instellingen. Het bedrijf is in 1993 opgericht in België. In 1994 volgde het kantoor in Tilburg en in 2003 werd hier Duitsland (Essen) aan toegevoegd. Omdat het bedrijf ambieert om nóg groter en vernieuwender te worden, zijn zij op zoek naar nieuwe vertegenwoordigers callcentermedewerkers. Als lid van het callcenterteam, bel jij de potentiële klanten op en plan je afspraken in voor vertegenwoordigers. Ben jij iemand met lef, doorzettingsvermogen en ben je overtuigend? En boven alles klantgericht? Check dan eens deze vacature!