Tilburgs hiphop-duo Boef en de Gelogeerde Aap maakt rentree met feest in de Hall of Fame

boef en de gelogeerde aap

Ze wonnen De Grote Prijs Van Nederland, braken Lowlands Festival af, stonden onder contract bij het gerenommeerde platenlabel TopNotch en brachten in de periode van 2009 tot en met 2013 verschillende albums uit. We hebben het over het Tilburgs hiphop-duo Boef en de Gelogeerde Aap. Nadat ze een tijdje niet meer actief waren als duo, maken ze in september hun rentree met een feest in de Hall of Fame. Lees snel verder. 

Het was een tijdje stil rondom Boef (Tom Maas) en De Gelogeerde Aap (Thomas Waterreus). Tom (de producer van het duo) heeft zich de afgelopen jaren gestort op het maken van elektronische muziek met hardware, apparaten, draadjes en knoppen. Thomas (de MC) is aan het produceren geslagen en ook bezig met zijn soloalbum. Toch begon het weer te kriebelen en besloten de heren om de koppen weer bij elkaar te steken.

Want Boef en de Gelogeerde Aap zijn onlosmakelijk verbonden aan de Tilburgse (en Nederlandse) hiphop-scène. Ze verkochten menig podia uit en de albums ‘Vind Ons’, ‘Wij Zijn’ en ‘Niet Hier’ werden goed ontvangen. Zo stond het tweetal meerdere keren in de studio van het populaire hiphop-platform 101Barz en luisteren er nu nog steeds duizenden luisteraars per maand naar hun muziek. Ook werkten ze samen met grote namen als Sticks, Rico en Kraantje Pappie.

Evenement in de Hall of Fame

Wil jij herbeleven hoe de optredens van Boef en de Gelogeerde Aap altijd waren? Op zaterdag 3 september staat er een throw/comeback event op het programma in de Hall of Fame. De avond begint om 20:30 uur en de kaartverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten kosten €10,- en zijn online te koop! 

Alvast in de stemming komen? Luister de muziek van het tweetal hieronder.