Tilburgse bibliotheken zorgen voor een warme plek voor iedereen

De stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat bij steeds meer mensen de verwarming omlaag of zelfs helemaal uit gaat. De Tilburgse bibliotheken willen dat niemand in de kou zit en nodigen inwoners van harte uit om op te warmen in de Bibliotheek. Ook kun je gratis een werkplek reserveren.

Iedereen is welkom bij de zes bibliotheekvestigingen in de gemeente Tilburg: de LocHal (centrum), ’t Sant (west), Wagnerplein (noord), Heyhoef (Reeshof), Berkel-Enschot en Udenhout. Ook als je geen lid bent, kun je er binnenlopen om te studeren, werken, lezen of een kopje koffie te drinken. De meeste vestigingen hebben ruime openingstijden. In de Bibliotheek LocHal kun je zelfs zeven dagen per week terecht, op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Wil je in de bibliotheek komen werken en zeker zijn van een plek? In de Bibliotheek LocHal, ’t Sant, Heyhoef en Berkel-Enschot kun je (binnenkort) ook van tevoren een werkplek reserveren. Kijk voor meer informatie, adressen en openingstijden op de website. Hier vind je ook duidelijke informatie over de energietoeslag in eenvoudige taal.

Warme kamers in iedere buurt

Alle Tilburgse bibliotheken zijn aangesloten bij de actie ‘Warme Kamers’ van het Leger des Heils. Hiermee willen deelnemende organisaties een deken van warme plekken over het land leggen, zodat iedereen in de buurt een warme plek heeft waar hij of zij naartoe kan.