Nieuws

20BO
Let op! Dit artikel is al 445 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Bo lanceert eerste herenkledinglijn in september: ‘Mijn kleding is echt anders dan in de winkels’

Je moet het maar kunnen: een gloednieuw kledingmerk voor mannen opzetten, een voltijd studie volgen aan Fontys en daarnaast ook nog eens tien (!) stagiaires begeleiden. De Tilburgse Bo Broers doet het allemaal. Haar merk 20BO (Twenty Bo) lanceert in september de eerste drie ‘duurzame en onderscheidende’ kledinglijnen. “Ik hoop dat ik heel veel mannen blij mag gaan maken.”

Meer onderscheid

Haar liefde voor mannenmode begon al een aantal jaren geleden. Voordat Bo (25) startte met de opleiding International Lifestyle Studies aan Fontys, rondde ze al een opleiding af in mode/maatkleding. Bo: “Ik vond dat er voor mannen weinig originele kleding was, waardoor ik daarin meer onderscheid kon maken. Daarnaast is het maken van mannenkleding wat lastiger, en ik hou nu eenmaal van een uitdaging!”

Unique selling point

Tijdens haar opleiding ILS leert Bo meer over conceptualisering en gaat ze haar ideeën steeds verder uitwerken. Zo wordt duurzaamheid een van de belangrijkste peilers. “Ik maak gebruik van zowel gerecyclede materialen als materialen met een keurmerk. Daarnaast wordt alle kleding geproduceerd in Nederland, wat resulteert in minder CO² uitstoot en betere werkomstandigheden. Omdat we alles in Nederland laten maken, is het ook makkelijker om alles direct op maat te laten maken. Zo ontstaan er geen overschotten.”

Een ander unique selling point van 20BO is de onderscheidenheid. “Wat ik maak, is echt anders dan wat je vindt in de winkels.” Bo wil met haar merk ook consumenten meer handvatten bieden om hun leven duurzamer in te richten. “Veel mensen hebben hier namelijk behoefte aan, maar weten niet zo goed hoe ze de stap moeten zetten.”

Bekijk hieronder alvast beelden van de shoot van haar autumn/winter collectie voor 2020-2021:

Drie kledinglijnen

Het afgelopen jaar heeft Bo – in haar Tilburgse atelier – hard gewerkt aan de eerste drie kledinglijnen. Deze richten zich op verschillende mannen en (werk)situaties. Zo heb je de Casual lijn: heel laagdrempelig en in principe geschikt voor iedere man. Daarnaast het je de Suits lijn: pakken die met de ‘casualisation trend’ meegaan. Oftewel, speciaal voor professionals die geen traditionele pakken aan hoeven, maar er wel representatief uit willen zien. En ten slotte is er de Work Anywhere collectie: traditionele pakken van hoogwaardige Italiaanse stof, waarbij beweegkwaliteit voorop staat.

Alle lijnen worden momenteel geproduceerd en zijn vanaf september te bewonderen in verschillende winkels. Momenteel is Bo nog in gesprek met drie locaties, waarvan eentje in de buurt. “Ook wil ik bij mijn atelier een showroom creëren. Dan kunnen mensen ook zien hoe de kleding wordt gemaakt.” Goed om te weten: je kunt de kleding ook online alvast pre-orderen.

Stagiaires

En dan nog even terug naar die tien stagiaires. Hoe zit dat dan precies? Bo: “Door de coronacrisis konden veel studenten van (mode)opleidingen hun stages niet afmaken of werd hun stageplek gecanceld. Ik ben daarom de samenwerking aangegaan met ROC  Tilburg en laat hier nu tien studenten stagelopen.” De jongens en meiden komen van de opleidingen mode/maatkleding (die Bo ook heeft afgerond) en junior stylist. “Het is druk, maar ook hartstikke leuk!”

Wil je meer lezen over de samenwerking tussen 20BO en ROC Tilburg? Het Brabants Dagblad ging afgelopen maand langs voor een kijkje.