Tilburgse peuteropvang tijdens zomervakantie extra geopend

Peuteropvang

Normaliter is de peuteropvang tijdens de zomervakantie gesloten, maar verschillende peuterlocaties in Tilburg zijn deze zomer twee weken extra geopend. Dit is mede mogelijk gemaakt door een landelijke subsidie, beschikbaar gesteld door de overheid. Het stelt de organisaties in staat om peuters extra ondersteuning te bieden in dit toch al onderbroken jaar.

“Zodra we hoorden over de mogelijkheid om deze zomer extra open te kunnen hebben we alles in orde gemaakt om de aanvraag in te dienen,” aldus Johan van Gompel, voorzitter K013. “Peuteropvang levert een cruciale bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. De afgelopen periode heeft de opvang vanwege de maatregelen rondom het coronavirus noodgedwongen stilgelegen dus we zijn opgelucht om tijdens de zomer alsnog extra opvang te kunnen bieden.”

Zomers aanbod

Tijdens de extra opening zullen de verschillende organisaties een zomers VVE programma draaien, waarbij de kinderen samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren. De volgende locaties zijn open: KC Dirigent (Kindercrèche), KC Zuid (Kindercrèche), KC Noord (Kindercrèche), KC Rendierhof (Kinderstad), KDV De Teddybeer (De Teddybeer), KDV FonkelbeerTje (De Teddybeer), POV Duimelotje (Human Kind), Alleskidz Kinderopvang (Alleskids), KDV De Heikant (Tjil!), KDV Verhulstlaan (Tjil!) en KDV Minies (Minies).

Voor meer informatie over de opening en het programma kun je terecht bij de desbetreffende organisaties.