Tips voor Tilburgers om in je eigen tuin te sporten

Sporten in eigen huis heeft al een toevlucht genomen, maar nu is sporten in de tuin aan de beurt. De lente komt eraan met de zomer in het vooruitzicht, zodat het straks ideaal is om lekker buiten te sporten. Er zijn allerlei manieren om dat in je eigen tuin te doen. Het is niet voor niets dat de vraag naar tafeltennistafels voor buiten toeneemt. In een gemiddelde tuin is er prima een plekje voor te vinden. Een potje tafeltennis spelen, is een intensieve sportactiviteit, maar er zijn nog veel meer sporten te doen in eigen tuin. Ontdek hier hoe je daaraan begint en welke opties er zijn.

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Sportplek creëren in je tuin

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ruimte hebt in je tuin om te gaan sporten. Daarom is het eerst belangrijk om een plek te creëren. Een groot aantal tuinen in Nederland zijn betegeld, zodat er wat dat betreft meestal wel ruimte beschikbaar is. Een grasveld is natuurlijk eveneens ideaal om op te sporten. Dat kan echt gras zijn, maar ook kunstgras wat de laatste jaren erg populair is.

Sportieve activiteit uitkiezen

Naast de ruimte die beschikbaar is, komt een volgend punt aan de orde om met sporten in eigen tuin te beginnen. Welke sportieve activiteit vind je leuk? Als alle gezinsleden dezelfde voorkeur hebben, is de keuze uiteraard snel gemaakt. Bij wisselende voorkeuren is het mogelijk om meerdere sportieve activiteiten uit te kiezen. Aan de hand daarvan kan je een buiten sport toestel uitzoeken.

Buiten sport toestel aanschaffen

Er zijn meerdere keuzes te maken als het gaat om buiten sport toestellen. Trampolines zijn wat dat betreft net als tafeltennistafels heel populair. Een sportnet is een andere optie en bovendien bruikbaar voor verschillende sporten. Denk maar aan volleyballen, voetvolley en badminton. De aanschaf van een buiten sport toestel garandeert een lente en zomer vol plezier. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om in de herfst en in de winter in je tuin te sporten als de weersomstandigheden het toelaten.

Work-out in eigen tuin

Als je lange tijd niet gesport hebt, is de tuin de ideale plek om conditie en spierkracht op te bouwen. Voor het doen van een work-out in je eigen tuin heb je maar beperkt ruimte nodig. Er zijn online allerlei oefeningen te vinden om uit te voeren. Heb je een aardig grote tuin dan is het ook mogelijk om te gaan joggen. Echt waar, er zijn genoeg mensen die de tuin gebruiken om op eigen tempo heen en weer te rennen.