Uitbreiding huisartsenpraktijk Koolhoven en de Koolhoven Kliniek: Al 5 jaar een sterke combinatie

In 2009 kreeg de Reeshof er in Koolhoven een nieuwe huisartsenpraktijk bij. Huisarts Smulders verhuisde vanuit een groepspraktijk aan de Spaarnwoudelaan naar een nieuwe locatie in Koolhoven.  Met 2300 patiënten die mee verhuisden koos huisarts Smulders voor een andere inrichting dan de meeste patiënten in hun eigen huisartsenpraktijk gewend zijn. De zorg werd uitgebreid met de Koolhoven Kliniek, waarmee een uitgebreid scala aan zorgvoorzieningen wordt geboden. Dit alles binnen een vriendelijke en huiselijke sfeer. Huisarts, huidtherapeut, echografie voor zwangeren, cosmetische behandelingen en begeleiding van mensen met overgewicht. Kortom, Gezondheidszorg onder één dak (GOED) Koolhoven was een feit!

“Bij de nieuwe start van de praktijk wilden we onze patiënten anders gaan benaderen. Patiënten meer zien als cliënten.” vertelt huisarts Smulders. “ We hebben veel gedaan aan onze bereikbaarheid. Zo zijn we op  maandag tot en met donderdag altijd geopend van 8.00 – 18.00 uur en alleen op vrijdag tot de gebruikelijke 17.00 uur. Ook hebben we als enige huisartsenpraktijk in de Reeshof eens in de maand op zaterdagochtend een spreekuur op afspraak. Vanaf augustus starten we bovendien ook met een avondspreekuur. Hiermee sluiten we goed aan bij de behoeften van onze patiëntenpopulatie. Bij ons staat de patiënt centraal!” zegt huisarts Snijder enthousiast.

Jan & Eva
Jan & Eva

Inmiddels staan er heel wat veranderingen op stapel. De huisartsenpraktijk die startte met 2300 patiënten telt er inmiddels al ruim 3600. Vanaf 16 juni komen daar door invoeging van praktijk Witbrant nog zo’n 2000 patiënten bij. De praktijk in Witbrant sluit dan haar deuren. Smulders laat weten “Gelukkig reageren de meeste patiënten heel positief op de verhuizing. De afstand wordt voor sommigen weliswaar groter, maar de voordelen die de praktijk biedt, maakt dat mensen met plezier mee verhuizen. Bovendien wordt met de bouw van Koolhoven Buiten de praktijk via de Koolhovenlaan straks ook vanuit Witbrant en deze nieuwe wijk sneller bereikbaar. De groei die daaruit voortvloeit kunnen we met het nieuwe team prima opvangen. De praktijk blijft dan ook open voor nieuwe inschrijvingen.”

Huisarts Smulders is niet meer de enige huisarts die dagelijks zorg levert, hij wordt daarbij ondersteund door zijn vrouwelijke collega Snijder.

GOED  Koolhoven is inmiddels verder uitgebreid. Er is dagelijks een priklab aanwezig. Verloskundige praktijk Livive houdt wekelijks spreekuur. Ook is Amacura, tweedelijns psychische zorg voor kinderen en jeugdigen, in het pand gevestigd. Daarbij staat het pand ook nog eens naast een tandartspraktijk en een fysiotherapie praktijk.

Na vijf jaar werken is het pand inmiddels te klein voor de verwezenlijking van onze verdere ambities. Met de uitbreiding van de huisartsenpraktijk verhuist de Koolhoven Kliniek. De Koolhoven Kliniek verhuist naar het welbekende glazen pand, het voormalig informatiecentrum gelegen aan de ingang van Koolhoven.  “Natuurlijk houden we de combinatie huisartsenpraktijk en Koolhoven Kliniek graag aan. De vestiging staat voor een duur van vijf jaar gepland. Over vijf jaar bouwen we een gloednieuw  pand waarin de GOED en de Koolhoven Kliniek weer worden samengevoegd om zo een modern medisch centrum aan de patiënten te bieden.” Een dergelijk modern centrum combineert dan zowel preventieve als curatieve behandeling voor patiënten.”

Mocht u meer informatie willen over GOED Koolhoven of de Koolhoven Kliniek, kijk dan op www.goedkoolhoven.nl of op www.koolhovenkliniek.nl