Van Arendonk Schoenen maakt succesvol gebruik van Workplace by Facebook

Van Arendonk Schoenen maakt sinds begin 2017 succesvol gebruik van Workplace by Facebook. Het is het bedrijf gelukt om als een van de eerste relatief kleine bedrijven/retailers, te werken met Workplace.

Van Arendonk verkoopt heren- en damesschoenen en accessoires in het hogere segment. Het bedrijf, dat de afgelopen jaren sterk is gegroeid naar twaalf vestigingen, wil intern graag klein blijven. Om deze mentaliteit te ondersteunen zocht Van Arendonk een tool om collega’s met elkaar te verbinden en de mogelijkheid te geven elkaar te inspireren. Dit is gelukt door het inzetten van Workplace by Facebook.

Workplace by Facebook

Workplace is als business versie van Facebook zeer geschikt om mensen in een onderneming te verbinden, te inspireren, te informeren en om ideeën in acties om te zetten.

De kracht van delen wordt vergroot in Workplace. Zo is het platform binnen Van Arendonk Schoenen uitermate geschikt voor het delen van informatie over merken en producten, het verspreiden van marketingactiviteiten, het geven van inspiratie door middel van thema’s en blogs, praktische tips en vragen op de werkvloer en het meedenken tijdens inkoop door het signaleren van trends.

Samenvatting

Van Arendonk Schoenen heeft een succesvolle start gemaakt met Workplace by Facebook, iedereen kijkt er bijna dagelijks op. Mensen zijn beter geïnformeerd en voelen zich meer betrokken. De volgende stap is om het gevoel van betrokkenheid om te zetten in actief delen van informatie en ideeën door alle collega’s.

De succesvolle implementatie van Workplace binnen het bedrijf is zeker toe te wijzen aan commitment van directie. Er zijn naast betrokkenheid ook al een aantal aantoonbare successen op commercieel gebied rechtstreeks uit Workplace voort gekomen