Van muren naar borduren: Tilburgse streetartist ontwerpt carnavalsembleem voor kids

Paul Watty, de kunstenaar van De Struisvogels aan de Karrestraat en de Tilburgse Skyline in de Hoogvensestraat, heeft nu wel iets heel bijzonders gemaakt. Namelijk een carnavalsembleem voor kinderen. Het Tilburgs menneke draagt de naam Johan Kruik en is bedoeld voor de jonge carnavallers.

“Natuurlijk dragen kinderen een eenhoorn-onesie of een cowboypak. Maar hoe tof is het dat ze bijvoorbeeld op hun muts of jas Johan Kruik dragen. Dat maakt de carnavalsoutfit nog meer compleet,” Watty vervolgt: “Voor volwassenen is er keiveel keuze uit emblemen. Alleen maar leuk dat we dit nu ook mogelijk maken voor kids!”

Kruiken sprookje

Johan Kruik is niet alleen maar een carnavalsembleem. Hij is de hoofdpersoon in zijn eigen Kruiken-sprookje. Watty is hiervoor nog op zoek naar partijen die het sprookje met hem willen publiceren. “Het sprookje heb ik samen bedacht met een paar anderen. Maar hoe dit aan de Tilburgse kinderen te presenteren, daar kan ik echt alle hulp voor gebruiken.”

Het Johan Kruik – kidsembleem is verkrijgbaar bij Ollie’s in de Tilburgse Tuinstraat en kost €6,95 per stuk. Je kunt het embleem ook online bestellen. Kruikplaten (kleurplaten van Johan Kruik) vind je zowel bij Ollie’s als Kids Love Sneakers en zijn daar gratis af te halen.

Hart voor de jeugd

Kunstenaar Paul Watty heeft altijd een groot hart gehad voor jeugd en jongeren. Zo is hij onder andere de bedenker van Kingo; de clubmascotte van Willem II. Ook was hij als jongerenambassadeur nauw betrokken bij de realisatie van The Hall of Fame. Daarnaast wordt hij als designer veelgevraagd voor diverse kindercollecties van verschillende opdrachtgevers. Ook voor carnaval heeft hij een groot hart, maar hij zag dat er voor kinderen nog weinig tot geen emblemen te koop waren, terwijl er voor volwassenen een groot aanbod is.

Meer informatie

Wil je Paul Watty verder helpen? Neem dan snel contact met hem op via het Insta-account JohanKruik013. Kruikplaten kun je via dezelfde manier bestellen.